דפים

יום ראשון, 10 בנובמבר 2024

גיוזה פטריות בכמה דקות

 



השבוע כשכלתי היקרה נכנסה לפרוצדורה רפואית, הבטחתי לה שברגע שתתעורר מההרדמה ויאפשרו לה לאכול על אמת, אכין לה את מה שהיא אוהבת.

ומה היא בחרה לדעתכם? גיוזה פיטריות! מה שהפך את המשימה שלי לקלה ומשמחת עוד יותר וכל זאת למה?

כי השבוע הגיעו להתנסות שני טעמי גיוזה נפלאים נוספים אחרי השניים שאהבנו כאן מאד. אני ציפיתי לשעת הכושר והכנתי לכבודה את הטעם המשובח שיעניק לה עוד צעד להחלמה טובה בגוף ובנפש. 



כבר ספרתי לכם בעבר  על "מאמא מרי" המשווקת את סדרת BIG PAPA כיסונים יפנים שגם אבא יכל להכין בקלי קלות. 

הגיוזה הוא כיסון יפני המבוסס על הג'יאוזי, שמקורו בסין. צורת ההכנה הנפוצה ביותר ביפן היא טיגון ואז אידוי, מאכל הקרוי יאקי-גיוזה. בדרך זו הגיוזה מטוגנת בצידה התחתון והשטוח – לצורך קבלת אפקט מיירד וקבלת תחתית פריכה, ומייד אחר כך מוסיפים מעט מים למחבת ומכסים אותו למשך כ-10 דקות, תוך בעבוע עדין של המים – עד שהם נספגים.


הגיוזה של BIG PAPA היא תוצרת כחול לבן!! מגיעה קפואה ואין כל צורך להקדים ולהפשיר אותה בטרם ההכנה.




אני ממליצה מאד על הסדרה כולה כי היא טעימה, מהירת הכנה, כחול לבן ישראלי! מה שמבחינתי חשוב עוד יותר בימים אלו, ומהווה ארוחה נפלאה עם כל תוספת וכמובן עם סלט. קחו לכם את הטעם שהכי אהבתם ותתענגו על ארוחת ערב משפחתית. 

בסדרה: גיוזה במילוי עוף; גיוזה במילוי בקר; גיוזה במילוי פיטריות; גיוזה במילוי בטטה.
משקל: 300 גרם.
כשר בהשגחת הרבנות הראשית קרית ים.
מחיר: כ-34.90 ש"ח.
להשיג ברשתות המזון ובמעדניות.

















ריקי ברוך

מרק קובה דלעת לטובת הגשם שמעבר לקשת בענן.

 


תחזית מזג האויר של היום בשרה על בואו של הגשם, והיה לי ברור שאכין מרק אמיתי שינחם את כל מי שעצוב כמוני, על לכתו של הקיץ.

השבוע שלי היה משום מה שבוע בסימן דלעות, ואני אפילו לא יודעת לומר למה ומדוע התחשק לי לנסות את כולי סוגי הדלעת שראיתי אצל הירקן ולהכין מהם מגוון רחב של מתכונים.

ואם לא דיי בכך זכיתי וקבלתי מתכון חדש של השף גיל אבירם ושמחתי לנסות גם אותו.

הצטרפו אלי למתכון מרק קובה דלעת 





מצרכים למרק:


2 בצלים בינוניים חתוכים גס

4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס

3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3

4 כפות רסק כף גדושה מלח

כפית פלפל שחור טחון

כף סוכר

מיץ מלימון שלם סחוט.

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.

מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.

מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.

מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.

מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.

סוחטים לימון שלם ומערבבים.

ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד ועוד.

המתכון ניתן באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il



















ריקי ברוך


יום שלישי, 5 בנובמבר 2024

תכירו את סדרת הידרנס של אוון המיועדת לטיפול בעור רגיש





בואו של החורף כבר הציב בפני דילמות חדשות שלא היו כאן במהלך הקיץ האחרון. העור שלי התחיל להציק, לשדר לי תחושות של עיצקוץ ובעיקר איבד מזוהרו והפך עייף וחסר ברק.
מתוך ניסיוני במהלך השנים ובעיקר בחילופי העונות ברור לי שעל מנת לאזן את העור ולהחזיר לו את הלחות שאבדה, יש למרוח על עור הפנים מוצרי לחות.

השבוע הגיעו להתנסות מוצרי סדרת הידרנס שסייעו לי בתוך שימוש לאורך תקופה קצרה לחדש את הזוהר, הברק והלחות שאבדו לי לנוכח שינויי מזג האויר התכופים.



סדרת הידרנס - סדרת הלחויות של אוון המציעה לחות לאורך זמן לכל סוגי העור.
הסדרה כוללת מוצרים לכל סוג עור: קרם עשיר/ ריצ' המתאים לעור יבש ותחליב במרקם קל/לייט המתאים לעור רגיל על מעורב.
מוצרי הסדרה מכילים Cohederm (פעיל פטנט המסייע לעור לשמור על לחות) ומים טרמליים ממעיינות Avène בצרפת המרגיעים ומרככים את העור.



אוון הידרנס קרם לחות במרקם עשיר

אוון הידרנס קרם לחות היפואלרגני במרקם עשיר לעור רגיש - יבש עד יבש מאוד. מעניק לחות לאורך זמן ומרגיע את העור.
מחיר לצרכן: 139.90 ש"ח

אוון הידרנס תחליב לחות במרקם קל עם הגנה 30SPF
אוון הידרנס תחליב לחות היפואלרגני במרקם קל עם הגנה 30 SPF לעור רגיש - רגיל עד מעורב. מעניק לחות לאורך זמן ומרגיע את העור, מגן על העור בשגרת היומיום מפני רדיקלים חופשיים, קרני UV וזיהום אוויר. אנטי אוקסידנט / נוגד חמצון
מחיר לצרכן: 145.90 ש"ח




אוון הידרנס סרום לחות אינטנסיבי

אוון הידרנס סרום לחות אינטנסיבי סרום המעניק לחות אינטנסיבית לפנים, משקם את מאגרי הלחות ומעניק לחות לעור למשך 48 שעות. מועשר במים הטרמליים של AVENE המרגיעים את העור ובחומצה היאלורונית וויטמין 3B המסייעים בלכידת הלחות בעור ובחידושו. הסרום מעניק לעורך מראה קורן וזוהר
לאורך היום, בעל מרקם ג׳ל קליל במיוחד, אינו שומני ואינו דביק. מתאים לעור יבש ועדין96% . מרכיבים ממקור טבעי, היפואלרגני. נון קומדוגני
מחיר לצרכן: 189.90 ₪

מוצרי אוון ניתן לרכוש ברשתות הפארם ובתי מרקחת פרטיים

 




ריקי ברוך


יום ראשון, 3 בנובמבר 2024

מרק ירקות וגריסי שיבולת שועל - כי החורף בדרך לכאן...

 




הבוקר דברו בתחזית על בואו של החורף.
אודה ולא אבוש, אני אדם של קיץ והחורף מבחינתי הוא הטרדה מיותרת בכל שקשור לבגדים מסורבלים וקור מעצבן.
יחד עם זאת אני יודעת שאחד הדברים הכי אהובים על בני הבית כאן ובעיקר על נכדי אורן, הוא מרק עשיר בירקות שמוסיפים לו קרוטונים או שקדי מרק וחוגגים על מנה משביעה.

היות שאינני נוהגת לבשל על פי מתכונים מדויקים הוצאתי מהמקרר את הירקות שמצאתי קצצתי אותם.
העמדתי סיר גדול עם מים, מעט שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח והכנסתי את כל הירקות.
כדי להסמיך את המרק בחרתי במוצר הכי בריא שהגיע השבוע להתנסות והוספתי שלושת רבעי כוס גריסי שיבולת שועל של סוגת.
נתתי למרק לבעבע על אש גבוהה למשך מספר דקות.
הנמכתי את הלהבה והמשכתי לבשל עוד 45 דקות תוך כדי ערבוב.
לקראת כיבוי האש הוספתי 50 גרם חמאה, ערבבתי, כיסיתי וכיביתי את הלהבה.
התוצאה היתה מעולה!!

סוגת משיקה מוצר חדש - "גריסי שיבולת שועל". גריסי שיבולת שועל הינו דגן ייחודי העשוי מגרעיני שיבולת שועל מלאים חתוכים שכמעט ולא עברו טיפול תרמי, ולכן משמרים את מירב היתרונות התזונתיים של הדגן שהינו מקור חשוב לפחמימה מורכבת וסיבים תזונתיים, וכן חלבון מן הצומח.


ההבדל המרכזי בין גריסי שיבולת שועל לשיבולת שועל עבה או לקוואקר (שיבולת שועל דקה) הוא ברמות עיבוד ושימור של הערכים התזונתיים. גריסי שיבול שועל נספגים לאט, מעניקים תחושת שובע ומעשירים את הגוף לאורך זמן בכמות מספקת של מינרלים (ברזל, מגנזיום, זרחן, סידן ואבץ) וויטמינים.

ניתן להגיש את גריסי שיבולת השועל המבושלים כתוספת לכל מנה עיקרית, כבסיס לסלט או קערת בודהה, כתוספת למרק, כתחליף לאורז לממולאים ואפילו כמנה אחרונה בשילוב עם פירות ודבש או מייפל.

בישול גריסי שיבולת שועל פשוט: מחממים בסיר כפית שמן, מוסיפים כוס גריסי שיבולת שועל ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים בין כוס וחצי ולשתי כוסות מים רותחים (תלוי אם רוצים לקבל מרקם אל דנטה או מרקם דייסתי יותר) וקצת מלח, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין 18 ל-20 דקות, או עד שכל המים נספגים וגריסי שיבולת השועל מוכנים, רכים אך קצת נגיסים במרכז.

המוצר "גריסי שיבולת שועל" זמין בכל רשתות השיווק בהשגחת כשרות בד"צ ורבנות קריית גת.














ריקי ברוך