יום רביעי, 11 באפריל 2018

פירה שום חגיגי








כבר דובר רבות בערכו הבריאותי של השום. אישית אני מעדיפה אותו אפוי או מבושל  אז הופכת תגובת ניחוח הגוף לידידותית יותר ופחות מורגשת.
השבוע התחדשתי בקוצץ שום ומרוב התלהבות הכנתי מספר מתכוני חג בתוספת שום חי, טרי ואפוי. מי ששמח יותר מכולם כאן הוא בעלי שאוהב את השום בכל צורה וטעם יותר מכל דבר.
השום הטרי שנמצא בשווקים ממש בימים אלו עודד אותי לקצוץ לשלב ולהגיש מטעמים ביעילות ובנוחות.









קוצץ השום GARLIC CUTTER  גרליק קאטר חותך את השיניים לחתיכות קטנות בגודל שווה במהירות שיא.  מה שתורם לכך שכל הוויטמינים, אנזימים, מינראלים ושאר החומרים המזינים נשמרים. השימוש במכשיר קל כמו שימוש במלחייה או פלפלייה. ניתן אפילו להשתמש בו בשולחן האוכל לתיבול המנות בקוביות שום קטנות. המכסה המצורף סוגר את בסיס קוצץ השום ובו בזמן מרחיק את ריח השום








קולף השום המצורף לערכה מקצר את הדרך והזמן בהכנת שיני השום לקיצוץ. 
משטח השום מאפשר לך לחתוך שום או פירות וירקות אחרים כגון זנגוויל, צימוקים או צנוניות בקלות לפרוסות דקות ואחידות ללא כל מאמץ








פירה שום
6 שיני שום גדולות ויפות
10 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני.
חצי כוס ציר מרק עוף (אפשר גם מים רותחים או חלב)
מלח, פלפל שחור גרוס.
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מרפדים תבנית רחבה בניר אפיה.
מניחים את תפוחי האדמה הנקיים ואת שיני השום ואופים לאורך 30-40 דקות עד תפוחי אדמה רכים אך שלמים.
מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות.
חוצים בסכין את תפוחי האדמה ומרוקנים עם כפית באופן שישמור על קליפת התפוח שלמה מעבירים לקערה רחבה .
מחלצים את השום האפוי מהקליפה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את ציר הירקות החם מעט מלח , מעט פלפל שחור גרוס ומועכים לפירה אחיד.
מגישים בקערה או בקליפות תפוחי האדמה שנשמרו.









אם  גם אתם מתנהלים במטבח ביעילות כמוני, אני ממליצה לכם לרכוש את הערכה הכוללת: 

קוצץ שום מיכל שקוף עם מכסה אטימה 
הוראות שימוש  קולף שום
משטח שום כולל מגן להב 
מחזיק מזון + מכסה 
הגרליק קאטר באישור מכון התקנים הישראלי







הכנסו לאתר ערוץ הקניות והזמינו-הבונוס כבר בפנים.
חג שמח













ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה