יום שלישי, 16 במאי 2023

עוגת פודינג תאנים סלט בורגול וריגושים - מתכוני שבועות עם שבעת המינים



בכל שנה כשמגיע חג השבועות שבים ועולים בי אותם געגועים לתהלוכות החג במחוזות ילדותי בכפר. החגיגות החקלאיות, שירי שבועות המתנגנים ברקע, עגלות רתומות לטרקטורים עמוסות חבילות חציר מקושטות בירק ופרחים, סלסלות קש גדושות ביכורים מפרי העץ והאדמה וכמובן בשבעת המינים.



חברת תבואות המתמחה במזון אורגני, איכותי טבעי מציעה לקראת שבועות את שבעת המינים ומאפשרת לנו להגיע לשולחן החג עם שפע מטעמים, מסורת ושמירה על בריאות.

השבוע הגיע להתנסות מבחר איכותי מבית "תבואות" באינטרפרטציה מושלמת לשבעת המינים שהחג שלנו מדגיש. שבעת המינים מבשילים בדיוק לפי סדר הופעתם בפסוק בספר דברים ח',8 למעט החיטה המבשילה לאחר השעורה.


מה בהיצע?
חיטה: בורגול אורגני (הידעתם שהמילה התנ"כית לבורגול היא ריפות?), חיטה מלאה אורגנית, חיטת פריקי; שעורה: גריסי פנינה אורגניים
גפן: צימוקים אורגניים 
תאנה: תאנים מיובשות אורגניות 
רימון: מיץ רימונים אורגני; זית 
זיתים אורגניים (ירוקים וקלמטה), שמן זית אורגני 
תמר: תמר מג'הול אורגני וסילאן אורגני.
המשותף למינים אלו הוא היותם ניתנים לשמירה לפרקי זמן ארוכים. משום כך ניתן להסתמך עליהם כמקור קבוע של מזון בחודשים שאין בהם תוצרת חקלאית טרייה. מינים אלו מבשילים לאורך השנה, החל מהבשלת החיטה באביב ועד הבשלת הזית והתמר בראשית הסתיו
כל אחד מהם יכל להשתלב במבחר גדול של מנות ומתכונים. בתבשילים, מאפים וקינוחים מתוקים ומלוחים.
לארוחת הערב אמש מהרתי להכין סלט בורגל כי הבן שלי התעקש שזה שקית של תבואות לא מאפשרת לו לחכות בסבלנות לחג.


לא משנה אם הן טריות או מיובשות (דבלים). התאנים בעלות יתרונות בריאותיים וראיתי לנכון לכתוב בזכותן כי מנקודת המבט שלי הן זוכות להכי מעט תשומת לב למרות ערכן התזונתי הרב. אז, למה אם כן כדי לנו להוסיף תאנים לתפריט? התאנים מלאות בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ותרכובות המשפרים את הפונקציה של מערכות רבות בגוף. מפחיתות את הסיכון להתפתחות מחלות סרטן שונות, משפרות את צריכת נוגדי החמצון, נלחמות בחיידקים ופטריות, מרפאות בעיות בריאותיות נפוצות, מסייעות בהקלה בזמן עצירות, תורמות לאיזון רמות הכולסטרול, בעלות יכולת שליטה ואיזון למחלת הסוכרת ושמירה על לחץ דם תקין ועוד.

את עוגת התאנים הנפלאה שאני מציעה לכם הפעם אכלתי פעם אצל חברה במושב. טעמה של העוגה נשאר בפי זמן רב גם אחרי שנפרדנו (לא לדאוג נפגשנו מאז שוב ושוב...) ואני החלטתי לצלצל אליה ולבקש את המתכון לטובת הכנתו בחג השבועות.  לתשומת לבכם זהו קינוח ממכר מפתיע וטעים טעים טעים!

עוגת פודינג תאנים

כוס ורבע קמח +שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כוסות סוכר חום כהה 
חצי כוס חלב
ביצה גדולה
6 כפות חמאה מומסת
כפית תמצית וניל איכותית 
כוס תאנים אורגניות תבואות קצוצות 
כוס וחצי מים רותחים

ההכנה
בקערה רחבה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וחצי כוס סוכר חום.
טורפים את החלב והביצה יחד מוסיפים וניל.
מוסיפים את תערובת החלב וארבע 4 כפות מהחמאה המומסת לתערובת (במיקרוגל) הקמח.
מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את התאנים הקצוצות מערבבים עד אחידות (להיזהר לא יותר מידי).
מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס משומנת 

בשלב זה מערבבים את המים הרותחים עם כוס וחצי סוכר החום שנותר ושתי כפות החמאה.
אם כבר המסתם את 2 כפות החמאה הנותרות, פשוט מערבבים אותה לתוך תערובת המים/סוכר החמים. אם לא, פשוט מוסיפים אותו ומערבבים עד להמסה. הסוכר לא חייב להתמוסס.

וכאן נוצר הפלא!! יוצקים בזהירות את תערובת המים החמים על הבלילה שבכלי. אין לערבב. מניחים בזהירות את הכלי על הרשת המרכזית בתנור. התערובת חמה.
אופים 30 דקות או רק עד שהמרכז מתייצב והרוטב מתחיל לבעבע בשוליים. מניחים לעמוד 5 עד 10 דקות לפני ההגשה. מגישים חם עם הרוטב בתחתית.
אפשר להגיש עם גלידת וניל או קצפת.
אציין כי הרוטב מסמיך כשהוא מתקרר. בתהליך הצינון העוגה סופגת את הרוטב והופכת כמו עוגת ריבת תאנים! זהירות מעדן ממכר!!.



בנוסף לעוגה לא יכולתי לפסוח על הסלטים הנפלאים על בסיס הבורגול. הם בריאים וטעימים ולכן גם נזללים אצלנו בכל הזדמנות שרק אפשר.

האמת שיש לי שתי גרסאות שונות לסלט הזה מפני שיש מי שנאוד אוהב אצלנו את עשבי הטיבול הטריים ויש מי שמעדיף את הסלט עם דומיננטיות של בצל אדום ובורגול אני מצרפת את שתי האופציות שאני נוהגת להכין ומאפשרת לכם לבחור.

 סלט טבולה
1.5 כוסות בורגול אורגני תבואות 
2 כוסות מים חמים או רותחים
1 צרור פטרוזיליה
2 עגבניות גדולות
2 בצלים יבשים
שמן זית
שליש כוס מיץ לימון טרי
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

ההכנה
משרים את הבורגול בקערה עם מים חמים, מכסים למשך חצי שעה לערך. קוצצים את הפטרוזיליה, העגבניות והבצל, ומוסיפים לקערת הבורגול.
מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, ומערבבים.


סלט בורגול
כוס וחצי בורגול אורגני תבואות
בצל אדום קצוץ לקוביות
3-4 ענפי פטרוזיליה קצופים דק
קוביות מעגבנייה גדולה
שמן זית
שליש כוס מיץ לימון טרי
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה
משרים את הבורגול בקערה עם מים חמים, מכסים למשך חצי שעה לערך. קוצצים את הפטרוזיליה, העגבניות והבצל האדום ומוסיפים לקערת הבורגול.
מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, ומערבבים.







חברת "תבואות" מאחלת חג שבועות שמח עם שבעת המינים. 
אני מצטרפת לברכות עם המתכונים- חג שמח.
"אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה, וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן; אֶרֶץ-זֵית שֶׁמֶן, וּדְבָשׁ. ט אֶרֶץ, אֲשֶׁר לֹא בְמִסְכֵּנֻת תֹּאכַל-בָּהּ לֶחֶם--לֹא-תֶחְסַר כֹּל, בָּהּ; אֶרֶץ אֲשֶׁר אֲבָנֶיהָ בַרְזֶל, וּמֵהֲרָרֶיהָ תַּחְצֹב נְחֹשֶׁת."




























ריקי ברוך












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה