מעולם לא בשלתי קוסקוס ולא הגשתי אותו כחלק מתפריט המאכלים במשפחתי. אלא שלפני שלוש שנים הצטרפו נכדי לגני הילדים שם הוגשו להם מיני מתכונים אותם פגשו אהבו וגם בקשו. הראשון שזכה לתהודה ואיתו הדרישה שאכין גם בבית, היה הקוסקוס. ואני? מה לי ולקוסקוס? מעולם לא אכלתי, אמא מעולם לא הכינה ואפילו מתכון זמין לא היה בידי. אלא שכשהנכדים מבקשים הסבתא מבצעת.
החלטתי לנסות את הקוסקוס מהיר ההכנה של חברת "תבואות" ומאז אני שבה ומכינה רק אותו. מינימום עבודה מקסימום הצלחה. ורק שתדעו לכם שאומדן הראשי להצלחה הוא שהצלחת של הקטנים חוזרת והם מבקשים גם מנה שניה.
אז בימים אלו של מלחמה, עם כל המשתמע ממנה, כשהקטנים שלנו אינם יוצאים למסגרות ואנו עושים הכל בכדי להשביע את רצונם ורעבונם, הכנתי אמש את קדירת הקוסקוס האהוב, העמדתי גם סיר מרק גדוש ירקות והסבנו יחד לארוחה המשפחתית.
קוסקוס נכדים
הרכיבים
שקית קוסקוס מהיר הכנה של "תבואות"
2 כוסות ציר עוף /ירקות
כף שמן זית
כף מיץ לימון
חצי כפית מלח
תערובת של עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה, שמיר וכוסברה
שליש כוס קוביות משמשים מיובשים / אוכמניות / צימוקים כהים
מעט שקדים קלויים קצוצים.
שקית קוסקוס מהיר הכנה של "תבואות"
2 כוסות ציר עוף /ירקות
כף שמן זית
כף מיץ לימון
חצי כפית מלח
תערובת של עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה, שמיר וכוסברה
שליש כוס קוביות משמשים מיובשים / אוכמניות / צימוקים כהים
מעט שקדים קלויים קצוצים.
ההכנה:
מעבירים את תכולת שקית הקוסקוס לקערת זכוכית רחבה
יוצקים מעליה את ציר העוף החם
מכסים בצלחת או בניילון נצמד- אני גם מכסה מעל עם מגבת
מניחים למשך 10 דקות ובתאם להוראות היצרן על גבי השקית מערבבים עם מזלג תוך הוספת שמן זית, מיץ לימון ומלח.
מוסיפים תוך ערבוב קל את עשבי תיבול הטריים ואת המשמש והאגוזים.
יוצקים מעליה את ציר העוף החם
מכסים בצלחת או בניילון נצמד- אני גם מכסה מעל עם מגבת
מניחים למשך 10 דקות ובתאם להוראות היצרן על גבי השקית מערבבים עם מזלג תוך הוספת שמן זית, מיץ לימון ומלח.
מוסיפים תוך ערבוב קל את עשבי תיבול הטריים ואת המשמש והאגוזים.
אם אני הצלחתי, גם אתם יכולים.
בתאבון.
ריקי ברוך
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה