יום שבת, 17 בדצמבר 2022

פנקייק קלאסי לארוחת ערב משפחתית

 

אני מרבה להשתמש בקמחים האיכותיים של טחנת "קמח הארץ" ואוהבת מאוד להגיע עם אחותי, האופה המקצועית, לחנות המפעל במושב כוכב מיכאל, להסתובב בין המדפים, ללמוד שוב ושוב את האיכויות של הקמחים ולצאת עם קניה מרוכזת של קמחים עד לפעם הבאה.

ובימים אלו לקראת החנוכה מציעה הטחנה להכין לביבות וסופגניות משובחות מקמח לבן רב תכליתי ומנופה




תוכלו להכין לביבות וסופגניות טעימות מקמח לבן רב תכליתי ומנופה (T550). הקמח המעולה עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן והוא יוצר בצק גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים, אותו ניתן להתפיח מספר ימים. הקמח מיובא מגרמניה בידי "קמח הארץ". 
לקראת ערב הדלקת הנרות בחרתי להכין לנכדים שלי פנקייק. כמובן שהשתמשתי בקמח הרב תכליתי והתוצאה היתה טעימה ושמחה.



פנקייק קלאסי לארוחת ערב משפחתית 

מרכיבים
1.5 כוסות קמח רב תכליתי של "קמח הארץ"
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1 כף סוכר וניל
קורט מלח
1 ביצה
50 גר' חמאה מומסת
1 כוס חלב
חמאה או ספריי שמן לטיגון

ההכנה
1. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר וקורט מלח.

2. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם חמאה מומסת לקצף תפוח ואז מוסיפים חלב ומערבבים.

3. יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים קלות, אם הבלילה יבשה מידי מוסיפים עוד קצת חלב 

4. מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים בשכבה דקה של חמאה או תרסיס שמן.

5. יוצקים למחבת כחצי מצקת לכל פנקייק ומטגנים עד שבועות מכסות את רוב שטח הפנקייק (כ-2 דק' טיגון).
הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד כדקה.

6. מוציאים ועורמים אחד על השני לשמירה על חום הפנקייק.

מגישים חם עם סירופ מייפל או סירופ שוקולד. 



קמח לבן רב תכליתי ומנופה כשר למהדרין בהשגחת הרב רובין ובאישור הרבנות הראשית.
מחיר: 8 ש"ח למשקל 1 ק"ג.
להשיג באתר "קמח הארץ" ובחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.






















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה