השבוע החלטתי לאפות בסימן אגוזים. משהו
שישילב בין בריאות ורצון לפנק את בני הבית עודד אותי להכין עוגיות אגוזים ושקדים
כבר בתחילת השבוע. הבקר לקראת שבת אפיתי בראוניז עמוסי אגוזי מלך שמלאו את הבית בניחוחות
מתוקים וארומה אגוזית נהדרת. הוצאתי מהתנור ורצתי לשיעור פילאטיס... הרי חייב להיות
סוג של איזון בין השניים....
המרכיבים
3 ביצים
כוס סוכר
מעט מלח
200 גרם שוקולד מריר מומס
120 גרם חמאה רכה
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
שליש כוס אבקת קקאו
חצי כוס קמח
ההכנה
חממתי תנור ולשמן תבנית פיירקס מלבנית או מרובעת.
הקצפתי במיקסר סוכר וביצים.
על גבי סיר עם מים רותחים המסתי 200
גרם שוקולד מריר ו120 גרם חמאה. (בן מארי.)
ערבבתי את השוקולד והחמאה ודאגתי
שיצטנן קלות .
הוספתי את השוקולד הנמס בהדרגה לקערת
הביצים וסוכר. בהתחלה על מהירות נמוכה ואחר כך בינונית.
ניפיתי לקערה יבשה חצי כוס קמח, שליש כוס
קקאו, ומעט מלח והוספתי אותם בהדרגה לתערובת במקסר במהירות איטית. הוספתי גם את
אגוזי המלך וערבלתי רק עד השלב שהתקבלה עיסה אחידה.
העברתי לתבנית הפיירקס המשומנת
אפיתי בתנור 35-40 דקות בחום
170 מעלות
פרסתי לריבועים רק לאחר 3-4 שעות כאשר העוגה היתה קרה.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה