יום שני, 5 בדצמבר 2016

לביבות זוקיני בטעם בצל ועירית



גבינת שמנת אינה חייבת בהכרח להיות שמנה. כבר שנים שאינני מכניסה הביתה גבינות לבנות מעל ל5% שומן. ההיצע של קרם גבינת שמנת באחוזי שומן נמוכים כה טעים שאין סיבה להעמיס על התפריט היומי קלוריות מיותרות.
השבוע הגיעו להתנסות גביעי קרם שמנת של תנובה בחמישה אחוז שומן בטעם שום ועירית טעם חדש שהתווסף לטעמים שכבר הכרנו ואהבנו.







קרם גבינת שמנת של תנובה הוא התשובה לכל מי שמבקש לגוון את הסלט, את הכריך, את המאפה ועדיין לשמור על משקל מאוזן. גבינת קרם השמנת יש טעם עדין ומרקם עשיר והן ב 5% וב 3% שומן.







קרם שמנת עם שום ועירית מעולה עם פריכיות ועגבניות שרי, עם קרקר, בגט, לחם מקמח שיפון וכמובן במאפים שונים. בלזניה, בפשטידה, בלחמניות גבינה ובלביבות


את הלביבות שהכנתי לארוחת הערב וללא קשר לחג המתקרב שלבתי עם זוקיני ועירית. כמובן שאפשר להחליף או להוסיף גם תפוח אדמה מגורר, תירס או פטריות. 







 המרכיבים:

3 זוקיני בינוני מגוררים במגרדת גסה היישר למסננת
תפוח אדמה אדום גדול מגורר ומסונן
200 גרם קרם שמנת בטעם בצל ועירית
1 ביצה
1-2כפות קמח תופח
מעט מלח ופלפל גרוס 







ההכנה
סוחטים את שאריות הנוזלים מהזוקיני ותפוח האדמה שהיו במסננת
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים
מעבירים בכף היישר אל המחבת עם מעט שמן מטגנים משני הצדדים
מעבירים למגש עם ניר סופג ומגישים חם





מומלץ להגיש עם ירקות חתוכים 











ריקי ברוך









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה