כבר שחזרתי כאן סיפורים, חוויות ומעשי קונדס של ארועים כפי שהתרחשו בשנות ילדותי במושב .
לפרי הסברס היה חלק משמעותי בהם.
גדלתי על פרי הצבר הדוקרני עמוס הקוצים שאהבנו לקטוף אז ב"תל
גת" הארכיאולוגי הממוקם בין המושב שבו גדלתי לעיריית הפיתוח דאז קרית גת. בכל פעם שהעזנו לממש את שחשקה נפשינו, חזרנו מלאי קוצים.
ברור היה שגם כשידענו מראש את גודל המחיר שנשלם בשובינו מתגרדים ללא לאות, לא וירתנו על הרגע שנזכה שוב לנגוס אותו עסיסי נהנים מטעמו המשובח של הפרי הפראי.
גם היום כשאני עוברת על הכביש בדרכי לבית הורי עוד ניתן לראות אותם השיחים הזקנים עמוסי פרי שאיש לא טורח עוד לגשת ולקטוף.
החלופה החקלאית שמציע לנו השוק מאפילה על ההתמודדות עם הקוצים הרבים.
השבוע נחשפתי לחוות צברי אורלי.
חוות צברי אורלי שברמת הנגב גדלים 1100 דונם של זני פטנט ,צבר אדום, סגול, צהוב וכתום חדשים, ייחודיים, בקנה מידה עולמי.
ל"צברי אורלי" יחידת מחקר ופיתוח לתחומי תעשיית המזון.
הזנים בגדלים כיום בחווה פותחו באמצעות טכניקות ישום אגרו טכניות ומחקר מקיף בתחום טכנולוגית המזון הם נושאי העיסוק המחקרי המתנהל ע"י המיזם, החל משנת 1990.
המטרה זני צבר שיהוו בסיס יצור חומרי גלם לתעשיות המזון והבריאות. פרי וירק טרי למאכל יומיומי. המטעים מניבים פרי וענפים ירוקים לאורך כל חודשי השנה
חוות צברי אורלי נתפסת כיום כמפעל חקלאי מהנגב המוביל בעולם בתחום. היכול לספק מזון בריא וטעים כבסיס לתזונה איכותית יום יומית.
הצבר החדש הוא גידול אקולוגי, שאינו זקוק לריסוסים בחומרי הדברה וקוטלי עשבים. צריכת המים שלו קטנה וניתן לגדלו באזורים אקלימים רבים בעולם.
בארץ ממוקמת החווה בדימונה.
כבר כמה שנים שאנו שומעים עדויות מסביב לעולם המשבחות את היתרונות התזונתיים של הצבר הישראלי שגדל ברמת הנגב. חוות צברי אורלי,
המתמחה בגידול זן צברי אורלי, סוחפת אותנו לרמה חדשה של בריאות עם אבקת צבר אדום מיובשת בהקפאה מפרי אורגני המאפשרת ליהנות מכל היתרונות התזונתיים בלגימה אחת.
פיתוח זני הצבר הצבעוני האדום נתן לצרכנים "פרי על" מה
שמכונה ע"י התזונאים סופר פוד. פריו האדום מכיל ערכים תזונאים יוצאי דופן
וניתן לעשות בהם אין סוף שימושים
הן עבור קהילת השפים, עבור טכנולוג המזון והטבח
הביתי.
בין היתרונות הבריאותיים של הצבר האדום נציין את
יתרונותיו בטיפול בסוכרת, עודף כולסטרול בדם, כיבי כיבה ואף חמרמורת, לצד תכונות אנטיביוטיות
ואנטי-ויראליות.
הירק משפר את פעילות מערכת השתן ואף מקל על הגוף במצב של עצירות,
מסייע במניעת עלייה במשקל, מגביר את האנרגיה בגוף, מאזן את החומציות ברירית הקיבה,
מפחית צרבות, יעיל נגד כיבים וטחורים, משפר את פעילות הכבד ומחזק את המערכת
החיסונית.
השימושים האפשריים לפרי הצבר הם נרחבים, כך למשל ניתן לשלבם בסלט כירק או כפרי,
כמוצר בסיס ליצור רטבים, להכנת מרקים, תבשילים שונים, חטיפים, משקאות,
קינוחים,
ועל כן מהווים מרכיב עיקרי בתפריט התזונתי . ניתן לצרוך אותו כטרי, קפוא, כבוש,
מבושל, מיובש כאבקה, ולאחרונה, באמצעות טכנולוגיה פורצת דרך של ייבוש בהקפאה אשר
פותחה
בעמל ובהשקעה ממונית מרובה – כתוסף מזון משומר ללא אבדן היתרונות של הצמח
הטרי
הן מהפרי והן מהירק. טכניקה זו, באמצעות תהליך הייבוש הייחודי, מאפשרת את
צמצום נפח החומר הצמחי ע"י סילוק
שייק סברס
בשילוב אבקת סברס באדיבות קורי אוהד שף קפה לואיז
1 יחידה סטיק אבקת סברס
2 כפות אננס טרי
3 יח תות טרי או קפוא
3 כפות חלב קוקוס
כפית אגבה כחולה
מים, קרח.
טובי התזונאים ומומחים עולמיים לבריאות הציבור בחנו את תרומת הצבר לבריאות האדם והגיעו כולם אותן מסקנות: הצבר הנו צמח העתיד ונחשב כ"הדבר הבא" בכל הנוגע לתזונה בריאה. הוא משפיע לטובה על רמות הכולסטרול והסוכר בדם, במיוחד בפעילות האנטי-אוקסידנטיבית של הפרי, מקור טוב לאספקת סידן, מכיל זרחן, ברזל, אבץ, אשלגן ומינרלים החיוניים לגופנו, מגדיל את רמת האינסולין אצל ספורטאים ומסייע להתמודד עם מחלות סרטן שונות.
להשיג באתר החווה וכן החל מהאביב הקרוב גם ברשתות השיווק, רשתות בתי קפה ועוד.
מחיר מומלץ למארז החל מ- 15 ₪
לפרטים: שחר בלום, טלפון נייד 058-4707070, מייל info@ocf.co.il
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה