אני נוהגת לומר לכל מ"שוחדי הבקר" למיניהם שגם אנשים צמחוניים יכולים ליהנות ממנות נפלאות בכל ארוחה, וכל שצריך הוא לתת להן את הטעם הנכון והתוצאה מעוררת תאבון.
השבוע כשהפכתי לראשונה לסבתא והזמן היה מצרך יקר בשל עשייה בלתי נגמרת סביב השעון, חשוב היה לי שגם הבת היולדת וכל המשפחה יאכלו בכל ארוחה, אוכל מזין וטעים. שקית הנתחים הצמחוניים בסגנון בקר מבית טבעול שהגיעה להתנסות ענתה לי על הצורך במנה מידית לצד סלט ירקות גדול אורז וברוקולי מאודה.
נתחי בקר צמחוני ברוטב טריאקי
מרכיביםשקית נתחים הצמחוניים בסגנון בקר מבית טבעול
⅓ כוס רוטב סויה
¼ כוס סוכר חום
1 כף שומשום
מעט שמן לטיגון
עירית קצוצה
מלח פלפל
תוספות
אורז לבן, מבושל
ברוקולי, מאודה
ההכנה
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומעבירים לתוכה את תכולת השקית
מקפיצים מדי פעם תוך כדי קליה. מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר החום ומניעים את המחבת כך שנתחי הבקר יהיו מצופים מכל הצדדים.
ממשיכים בבישול עד 10 דקות תוך הקפצה קלה שלא ידבק.
מסירים מהאש, מפזרים מעל עירית קצוצה וזורים שומשום.
מגישים עם אורז לבן וברוקולי מאודה.
בתקופה האחרונה אני מקפידה על צריכת חלבון גבוהה יותר ומשתדלת לצרוך חלבון בריא.
מנת הנתחים הצמחוניים קבלה עדיפות גבוהה בתפריט שלי גם בשל כמות החלבון והברזל.
הרכיבים התזונתיים במנת נתחים הצמחוניים בסגנון בקר
אנרגיה-215 קלוריות
חלבונים 27
פחמימות 4
שומנים 9
נתרן 450
סוכרים 0.7
* 80 גרם מנה מכילה מקור לחלבון וברזל שחשיבותם בתזונה מאוזנת גבוהה.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה