בסוף שבוע האחרון אחרי שחג השבועות חצה כל גבול אפשרי במגוון המנות החלביות החלטתי שזה הזמן הנכון לפנק את המשפחה במוסקה בשרית על בסיס בשר טחון, חצילים ורוטב עגבניות סמיך שמחבר את הכל לביס מעולה וטעים. לב המנה מתבסס על רוטב עגבניות עשיר שאני מכינה תמיד ומשתמשת לפיצות, ממולאים, לקציצות, מוסקה, ודומיהם.
במחבת רחבה טיגנתי בצל עם שלש שיני שום קצוצות דק במעט שמן. הוספתי את הבשר הטחון וגרדתי לתוכו גזר אחד. הכל התאדה יחד.
בסיר אחד טיגנתי בצל, שום וגמבה. אחרי מספר דקות הוספתי קוביות מארבע עגבניות טריות ורכות ומעט מים. בישלתי במשך 10 דקות בסיר סגור.
אחרי 10 דקות הוספתי קופסה של 400 גרם עגבניות POLPA מקולפות חתוכות דק ותבלינים: עשבי תיבול במטחנה, פלפל שחור גרוס ומלח. המשכתי לבשל עוד מספר דקות בהשגחה וערבוב מידי פעם.
טיגנתי קלות את החצילים משני הצדדים. והרכבתי את המוסקה
אפיתי במשך 45 דקות על 180-200 מעלות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה