לקראת ט"ו בשבט אני מגדילה את היצע המתכונים שלי ומחפשת חידושים כדי לגוון את שולחן החג ושולחן יום ההולדת של בני המשפחה המורחבת שאנו מציינים בערב החג. את מתכון הפחזניות של "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי אכין בשבת הבאה ואקח איתי למושב לבית הורי. המתכון החגיגי הזה הוא מנת קינוח נפלאה וטעימה שתקשט את שולחן החג ויום ההולדת תשלב חגיגה של טעמים בשמחת השבט.
פחזניות טחינה וסילאן עם שברי פקאן
מסוכר
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה
המובילה בישראל, יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ט"ו
בשבט מנה מקסימה וחגיגית של פחזניות עם
טחינה וסילאן ושברי פאקנים מסוכרים.
ט"ו בשבט שמח!
מצרכים (לכ-20 פחזניות):
לבצק רבוך:
250 מ"ל מים (ניתן להמיר בחלב)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
125 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס קמח
4 ביצים בגודל L
לקצפת:
1 חבילת שמנת צמחית
1 שקית פודינג וניל
לקראמבל:
2/3 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום
75 גרם מרגרינה בטעם חמאה
למילוי:
1 חבילת שערות חלוה "אחוה"
200 גרם פקאן מסוכר קצוץ
להגשה:
מעט אבקת סוכר
1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה"
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
שמים את כל רכיבי הקראמבל יחד בקערת מיקסר
עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבל עיסה אחידה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק בין 2
ניירות אפייה לעובי דק, ומכניסים להקפאה.
מכינים את הבצק הרבוך: מרתיחים בסיר את
כל החומרים למעט הקמח והביצים. לאחר רתיחה, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים היטב עד
לקבלת בצק אחיד, חלק וללא גושים.
מעבירים את הבצק רבוך לקערת מיקסר עם וו
גיטרה ומפעילים. פעולת הערבוב תקרר את הבצק. לאחר שהבצק התקרר מוסיפים את הביצים
בהדרגה וממשיכים את פעולת הערבוב עד לקבלת מסה אחידה.
מעבירים את בצק הפחזניות לשק זילוף עם
צנתר חלק רחב, ומזלפים את הפחזניות על גבי תבנית עם נייר אפייה.
מוציאים את הקראמבל מהמקפיא וקורצים
ממנו עיגולים בגודל הפחזניות שזילפנו.
מניחים עיגול של קראמבל מעל כל פחזנית
ואופים בחום של 170 מעלות במשך 40 דקות.
להכנת הקצפת: מקציפים את כל חומרי הקצפת
במיקסר עם וו הקצפה ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
כשהפחזניות מוכנות מקררים אותן היטב,
ולאחר מכן חותכים את ראש הפחזנית ושומרים את מכסה הכיפה שחתכנו.
ממלאים את הפחזניות בשכבה של שערות חלוה
ומעט פקאן מסוכר קצוץ. מזלפים שכבה של קצפת ומפזרים עוד מעט פקאן מסוכר קצוץ.
מכסים את הפחזנית המלאה בעזרת המכסה
ששמרנו ובוזקים מעל טחינה גולמית סילאן ואבקת סוכר בנדיבות.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה