הילדים והנכדים שלי מאוד אוהבים עוגיות מרוקאיות ובכל פעם שניסיתי להכין ללא מכונה מתאימה הסתבכתי עם המתכון ונאלצתי לשנות כמויות כדי שאוכל להשתמש בבצק מרודד תוך שימוש בחותכני עוגיות.
בתקופה האחרונה אימצתי לי מתכון שחלמתי ללמוד לאפות במשך שנים. כל זאת לא לפני שרכשתי מכונה קלה לשימוש להכנת עוגיות מרוקאיות. מאז שהמכונה הגיעה אני שבה ואופה לכולם. ממלאה צנצנות ומחלקת.
השבוע הגיע להתנסות קמח ללא גלוטן molino של טחנת הקמח "קמח הארץ" המצוינת והחלטתי להכין ורסיה של המתכון הבטוח כדי שתהיינה לכולנו עוגיות כשרות לפסח. הניסיון הראשון צלח וברור לי שאצטרך להכין כמות נוספת לקראת בוא החג.
עוגיות מרוקאיות ללא גלוטן
המרכיבים
3.5 כוסות קמח molino של "קמח הארץ"
כוס סוכר
200 גרם חמאה או מזולה
4 כפות קוקוס
4 כפות שומשום
גרדת תפוז מתפוז שלם
כוס מיץ תפוזים תרי סחוט
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה כשר לפסח
אופן ההכנה
*מכניסים את כל המרכיבים לקערת המיקסר ולשים במהירות בינונית עד יצירת בצק רך וגמיש
*מוציאים ומעבדים ביד עוטפים בניילון נצמד ומשאירים לרבע שעה מנוחה
*באמצעות מכונה מכינים את העוגיות. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה
*אופים בחום 160-170 מעלות טורבו
*מצננים על גבי רשת ורק אחר קרור מוחלט מעבירים לצנצנת
התערובות כשרות לפסח, פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (לאוכלי קטניות). הן ישווקו בנגישות גבוהה במגוון רשתות מזון וחנויות ברחבי הארץ: רשת שופרסל, ניצת הדובדבן ובמבחר חנויות טבע ברחבי הארץ.
מחיר: 17 -22 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה