השבוע כשחופשת חג הפורים כבר הביאה את תומס נכדי לכדי שעמום הוא בקש ממני שנכין יחד פיצה אבל בלי הרוטב. חשבתי על דרך יצירתית לשלב את העשייה המשותפת שלנו במטבח ובמקביל לשמור על הבקשה שלו לסוג של פיצה.
דקות של מחשבה וחיפוש פיתרון קבלו תענה במתכון הנפלא של גל אבירם והחלטתי שאני משתפת גם אתכם.
בואו נכין פוקצ'ה נהדרת. וכן בהחלט אפשר להכין אותה עם הילדים.
מתכון מנצח לפוקצ'ה
מתכון גל אבירם, שף וצלם אוכל ובאדיבות סולתם
מצרכים:
קילו קמח לחם קשה (שטיבל 2)
1 כפית שטוחה שמרים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
800 סמ"ק מים פושרים
תוספות: מלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים בכף עץ ומכסים לשעה.
2. לאחר שעה, מקפלים את הבצק מארבע פינות כלפי פנים, מכסים ומתפיחים לחצי שעה.
3. נחזור על פעולת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה.
4. לאחר חצי שעה, יוצקים 4-5 כפות שמן זית על התבנית, מעבירים את הבצק לתבנית ובידיים משומנות פורסים אותו בעזרת האצבעות.
5. ניתן להוסיף את המלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה לפי הטעם האישי.
6. מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.
7. אופים בתנור חם מאוד בחום של 220 מעלות עד שהפוקצ'ה שחומה ותפוחה.
בתאבון!
המתכון ניתן על ידי השף וצלם האוכל גל אבירם ובאדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם .
קילו קמח לחם קשה (שטיבל 2)
1 כפית שטוחה שמרים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
800 סמ"ק מים פושרים
תוספות: מלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים בכף עץ ומכסים לשעה.
2. לאחר שעה, מקפלים את הבצק מארבע פינות כלפי פנים, מכסים ומתפיחים לחצי שעה.
3. נחזור על פעולת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה.
4. לאחר חצי שעה, יוצקים 4-5 כפות שמן זית על התבנית, מעבירים את הבצק לתבנית ובידיים משומנות פורסים אותו בעזרת האצבעות.
5. ניתן להוסיף את המלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה לפי הטעם האישי.
6. מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.
7. אופים בתנור חם מאוד בחום של 220 מעלות עד שהפוקצ'ה שחומה ותפוחה.
בתאבון!
המתכון ניתן על ידי השף וצלם האוכל גל אבירם ובאדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם .
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה