ב-27 בפברואר מציינים ברחבי העולם את יום התות הבינלאומי – חגיגה מתוקה של פרי האהבה האדום והעסיסי. לרגל המאורע, השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציעים מתכון מיוחד לעוגת קוקוס, שקדים ותותים, שמשלב בין מרקם עשיר ונימוח לטעמי שקדים וקוקוס עדינים, יחד עם רעננות מתקתקה של תותים טריים. העוגה המיוחדת הזו לא רק יפהפייה ומרשימה במראה, אלא גם קלה להכנה, ומתאימה לכל אירוע או פינוק ביתי. אז לפני שהתותים נעלמים מהמדפים – זה הזמן ליהנות מהם במתכון חגיגי ומיוחד!
עוגת קוקוס, שקדים ותותים - באדיבות השפית רינת צדוק וסולתםמרכיבים
רכיבים המתאימים לסוטז' יציקה, 26 ס"מ:
200 גרם שקד טחון
50 גרם קוקוס טחון
180גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית וניל
60 מ"ל שמן זית
60 גרם חמאת קקאו
קורט מלח
לקישוט:
200 גרם תותים
אבקת סוכר
סירופ:
50 גרם סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי
100מ"ל מים
חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.
טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.
מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
יוצקים לסיר משומן
אופים כ-30 דקות
כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.
לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.
חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.
המתכון באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם.
רכיבים המתאימים לסוטז' יציקה, 26 ס"מ:
200 גרם שקד טחון
50 גרם קוקוס טחון
180גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית וניל
60 מ"ל שמן זית
60 גרם חמאת קקאו
קורט מלח
לקישוט:
200 גרם תותים
אבקת סוכר
סירופ:
50 גרם סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי
100מ"ל מים
חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.
טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.
מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
יוצקים לסיר משומן
אופים כ-30 דקות
כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.
לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.
חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.
המתכון באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה