יום חמישי, 20 בפברואר 2025

מרק אפונה חורפי ומפנק

 



מרק אפונה חורפי ומפנק מבית השף גיל אבירם ובאדיבות סולתם

אין כמו מזג האוויר החורפי שמביא איתו את החשק להתפנק עם מרק חם ומנחם בבית. עם סופת הקור הקרבה והטמפרטורות שיורדות, אין זמן טוב יותר ליהנות ממנת מרק אפונה עשיר ועשוי בקפידה. השף גיל אבירם, בשיתוף עם מותג הבישול והאפייה סולתם, מציע מתכון למרק אפונה קלאסי ומפנק, שמחמם את הלב והנשמה. השילוב בין אפונה טרייה, תפוחי אדמה, ונענע קצוצה מעניק למרק מרקם חלק וטעמים עשירים שיכניסו אתכם לאווירה חורפית מושלמת.

מצרכים:

1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות 

4-5 שיני שום

1 תפו״א גדול חתוך לקוביות

1 שקית אפונה של סנפרוסט

חופן נענע קצוצה

ציר עוף/ ירקות

 



אופן הכנה:

במעט שמן מאדים את הבצל לשקיפות

מוסיפים את השום ותפו״א ומאדים עוד 3-4 דקות

מוסיפים את האפונה, מכסים בציר העוף או הירקות.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים

מתבלים במלח ופלפל לבן

מוסיפים את הנענע הטרייה וטוחנים בבלנדר מקל עד שהמרק חלק.

מתקנים תיבול אם צריך.

ניתן להוסיף חופן אפונה נוסף לאחר הטחינה לטקסטורה נוספת ואפשר להוסיף גם קרוטוני שום.

המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם 


















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה