חג השבועות הוא הרבה יותר מהחג של מוצרי החלב – זה הרגע בשנה שבו המטבח מתמלא באור, בלבן, ובתחושת רוך נוסטלגית שמביאה איתה זיכרונות של שולחנות חג, מאכלים ביתיים וניחוחות מתוקים. הקינוח הבא, של השפית והעיתונאית מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מחבר בין מסורת לטוויסט עכשווי: כדורי גבינה רכים בציפוי שקדים פריך, מוגשים עם ריבת דובדבנים תוצרת בית. זוהי מנה שהיא גם מחווה למטבח של פעם וגם תוספת אלגנטית ומרעננת לכל שולחן שבועות.
לכדורים:
2 יח' גבינת כנען או טוב טעם
3 ביצים
1 כף חמאה מומסת
2-4 כפות סולת
2-4 כפות קמח
3 כפות סוכר
תמצית וניל
לציפוי:
100 גרם חמאה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות סוכר
6 כפות שקדים טחונים
לריבה:
500 גרם דובדבנים מגולענים (אם מאין דובדבנים בעונה, אפשר להשתמש בשזיפים
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר
להגשה:
2 יח' שמנת חמוצה
שקדים קלויים
דובדבנים טריים
אופן ההכנה:
לכדורים: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים במקרר לשעה.
מרתיחים סיר עם הרבה מים.
בידיים רטובות יוצרים קטנים ומבשלים במים הרותחים.
הכדורים מוכנים כשהם צפים על פני המים.
מסננים ומצננים.
לריבה: מבשלים בקלחת קטנה את הדובדבנים והסוכר על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות עד שנוצרת ריבה דלילה שיכולה לשמש כרוטב.
בהגשה: מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים פירורי לחם, סוכר ושקדים מטגנים מעט, מוסיפים את כדורי הגבינה.
עוטפים את כדורי הגבינה בתערובת החמאה והפירורים ומסירים מהאש.
מגישים בליווי שמנת חמוצה, ריבת דובדבנים, שקדים קלויים ודובדבנים טריים.
חג שמח ובתיאבון!
המותג באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם. www.Soltam.co.il
צילום גל בן זאב
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה