ארז גיסי הוא בעל דימיון פורה והעשייה במטבח מהווה עבורו כוח יצירתי לדמיון, לטעם ולנראות. בשישי האחרון נפגשנו לעוד "ערב שיבטי" ללא סיבה מוצדקת במועדון השבט אצל ההורים במושב.
גם בהרכב מצומצם לנוכח החופש הגדול, חצינו את מכסת ה50 איש וכמו תמיד ערכנו שולחן מעורר השראה ותאבון שהתרוקן בהדרגה עד לשלב הקינוחים.
את דג הסלמון ריפד ארז בקוביות קטנות של פלפלים בשלושה צבעים, מלח, לימון, ג'ינגר ופטרוזילה קצוצה, טיפות שמן זית, כיסה בניר אלומיניום והישר לתנור.
התוצאה מדברת בעד עצמה
חבל שלא צילמתי את המגש הריק...
נתח סלמון בקוביות פלפלים ולימון
המרכיבים:
נתח גדול של סלמון
2 פלפלים בהירים ירוקים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
חופן פטרוזיליה קצוצה
ג'ינג'ר מגורר
לימון שלם שחוט
מעט שמן זית
מלח לפי טעם
הכנה
להניח את הסלמון על ניר אפיה בתבנית רחבה.
לסחוט מעליו לימון שלם
לפזר מלח ולגרר ג'ינג'ר טרי
לקצוץ את כל הפלפלים בקוביות קטנות ויפות- הקוביות שאתם רואים בתמונה הן תוצאה של קיצוץ ביד ולא במכשיר, לרפד את הסלמון ולטפטף טחפות שמן זית
לכסות ולהכניס לתנור לחצי שעה.
התוצאה מדברת העד עצמה.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה