גדלתי בכפר ובמשך שנים רבות גידלנו במשק החקלאי תרנגולי הודו לבשר. בכל שבוע הפליאה אמא במטעמים ושחידשה במתכונים שלמדה אז אצל השף המיתולוגי מיכה נוי.
בימים אלו חברו יחד המועצה לענף הלול והשף אבי ביטון לשיתוף פעולה טעים ובריא במיוחד במסגרתו יוצעו במעדניית "סוליקה" מנות הודו משובחות ביניהן: אושפלו,
שווארמה הודו ביתית, (טעימה ברמות שלא הכרתם!!!) מרק כדורי הודו אסיאתי, אורז בדואי עם נתחי בשר הודו, חזה הודו מצופה ועוד.
יודעת ומכירה את יתרונו היחסי של בשר ההודו מבחינה בריאותית.
אנו מעדיפים להאכיל את התינוקות שלנו בראשית חייהם בבשר הודו הניכר בערכים גבוהים יחסית של ברזל שספיגתם בגוף טובה (על פני ברזל מהצומח).
המצאתו של סלניום בבשר ההודו מציבה אותו במקום גבוה ברף המזונות בעלי ערכים תזונתיים התורמים בהגנה על DNA וכאנטי אוקסידנטים המסייעים במניעת מחלות.
בשר ההודו הוא בשר רזה. בעל תכולת חלבון גבוהה, הוא מספק לנו חומצות אמינו המשמשות לבנייה ותחזוקת הגוף וכמובן ויטמינים ומינרלים.
אדגיש באופן משמעותי יותר את תרומת B12 הנחוץ ליצירת הדם, תפקוד תקין של מערכת העצבים ובניית העצם.
מרק כדורי הודו-אסיאתי |
קבלו מבחר מתכונים מנצח למנות הודו
מאת שף אבי ביטון
חזה פרפר הודו נקבה במשקל של קילו וחצי בערך
1.5 ליטר מים
2 כפות מלח גס( זו הכמות לא התבלבלתי)
1 כף גדושה סוכר חום
1 כף חרדל גרגירים
3 כפות רוטב סויה איכותי
3 כדורי פלפל אנגלי
3 שיני שום מעוכות
1 עלה דפנה
כפית פפריקה מתוקה
לזיגוג
כף שטוחה פפריקה
כפית פלפל שחור
4 כפות סילאן
כף רוטב סויה
חצי כפית מלח דק
כף קטשופ איכותי
2 שיני שום מעוכות
אופן הכנה
בסיר עמוק מביאים את כל חומרי ההשרייה לרתיחה,
מקררים היטב ושמים את חזה ההודו בפנים .
חשוב שהנוזלים יכסו היטב את כל הנתח ושהנתח בפנים שהנוזל קר מאוד ולא חם .
עוטפים ושמים במקרר כ5 ימים ( אל דאגה הבשר לא יתקלקל בגלל המלח והתבלינים במים)
אחרי חמישה ימים מוציאים את הנתחים ומנגבים היטב אך לא שוטפים אותם .
מניחים על רשת בתנור שמתחת מגש עם מים כדי לייצר לחות
אופים בחום של 100 מעלות כשעתיים וחצי
מי שרוצה צורה עגולה יכול לשים את הנתחים ברשת של בשר או לקשור אותם ולעטוף בנייר כסף
אחרי שעתיים וחצי מקררים היטב במקרר כחמש שעות לפחות
מערבבים את חומרי הציפוי ומצפים היטב את הנתחים
מדליקים תנור בחום הכי גבוה שיש וצולים את הנתחים על רשת כ15 דק
לקבלת ציפוי מזוגג יפה ומעט חרוך
עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים במקרר עד חמישה ימים .
שווארמה ביתית
הודו ממולא לחם
שאוורמה הודו ביתית
המרכיבים (4 מנות):
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים,
חצויים ופרוסים
600 גרם נתחי
שאוורמה הודו נקבה
1 כפית כמון
1 כפית גדושה בהרט
(תערובת תבלינים)
1 כפית סומאק
מלח
פלפל שחור גרוס
50 גרם צנוברים,
קלויים (לא הכרחי)
להגשה
טחינה ירוקה
צנוניות
סלט ירקות
הריסה
אופן הכנה
מחממים במחבת
כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל 5 דקות.
מוסיפים את ההודו והתבלינים ומטגנים על
להבה בינונית כ-8 דקות,
תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מזהיב ונעשה רך.
מוסיפים את
הצנוברים ומטגנים דקה. מגישים חם, עם התוספות שאוהבים.אפשר בתוך פיתה או לאפה.
מצרכים
300 גר חזה הודו
3 כפות קמח אורז
חצי כפית מלח
1 ליטר מים
חצי כוס סויה
2 כוכבי אניס
2 פלפל שאטה יבש
2 סמ שורש ג'ינג'ר פרוס
2 כפות סוכר
מעט מלח
צרור בצל ירוק קצוץ
רבע כרוב פרוס דק
צרור כוסברה קצוצה
חצי חבילת נודלס
אופן הכנה
מערבבים את חזה הודו המלח והקמח אורז לתערובת אחידה ויוצרים קציצות קטנות ושומרים בקירור
מרתיחים את כל חומרי המרק פרט לירקות ונודלס ומבשלים כחמש דק
מנמיכים להבה ושמים את הקציצות בפנים ומבשלים עשר דק נוספות
מוסיפים את הירקות והנודלס ומגישים .
"מנות ההודו כובשות את המטבח הביתי." אומר לנו אבי ביטון בערב המפגש במעדניה
"בתור אבא לשני ילדים בשר ההודו הוא חלק בלתי נפרד ממנות הבשר שאני מבשל לילדי.
ניתן להכין עם בשר ההודו על כל חלקיו מגוון מתכונים מגוונים וטעימים כמו סלט אסייתי קר עם נתחי הודו, גלילות חזה הודו ממולא, שווארמה הודו ביתית, כבדי הודו בתיבול מיוחד של קונפי שום ועוד".
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה