לפני שבוע וחצי החלטתי שאני מפסיקה לאכול תפוחים ובמקרר נותר מלאי לא מבוטל שבמצב רגיל היה מתחסל בתקופה יחסית קצרה.
התחלתי לחפש תשובה לדרך הכי טובה שאוכל להשתמש בהם לפני שיתקלקלו.
הבקר אחרי שעור היוגה החלטתי שזה הזמן להפרד...
הוצאתי רחצתי וקלפתי 20 תפוחים לפחות (ועדיין יש לי במקרר) חלק מהכמות בישלתי לרסק תפוחי עץ שבעלי ממש ממש אוהב.
ובשאר הכנתי עוגת תפוחי עץ משכרת שהבסיס שלה בצק עלים ומעליו קראמבל תפוחים אגוזי.
למי שלא היה כאן בזמן האפייה אוכל רק לומר שהניחוח שמילא את הבית היה שווה כל דקת ציפייה בדרך לקפה.
המרכיבים וההכנה:
תבנית מרופדת בניר אפיה (גזרתי בדיוק לגודל התבנית)
קלתית בצק עלים קנוי בגודל התבנית
חצי קופסה של ממרח תמרים קנוי
*לרדד את הבצק בגודל התבנית
*להניח על גבי ניר האפיה ולחורר עם מזלג
*לאפות עד הזהבה בתנור שחומם מראש 170 מעלות
*להוציא מהתנור ולמרוח את ממרח התמרים על גבי הבצק האפוי
לקראמבל
כוס קמח
50 גרם קוביות חמאה קרה
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס סוכר
מיץ מקלמנטינה אחת
חצי כוס שקדים גרוסים דק
לערבב הכל בידיים ולמולל לפירורים
מלית התפוחים
5 תפוחים קלופים מגולענים
2 כפות סוכר
כפית קינמון
2 עוגיות שבורות שתפקידן לספוח נוזלים
*לערבב את הכל במכשיר הסלייסר (או לגרר את התפוחים על מגרדת גסה ולהוסיף את שאר המרכיבים)
*לערום את כל המלית על ממרח התמרים
*לפזר מעל את שכבת הקראמבל
*לאפות 30 דקות עד הזהבת הקראמבל ולהגיש חם או קר.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה