זה לא ממש משנה מה אתם אוהבים להגיש בשולחן החג בראש השנה ובחגי תשרי. מה שחשוב יותר הוא שתדעו לתבל נכון ולהשתמש בתבלינים איכותיים שהרי הם אלו שעושים את ההבדל. אצלנו במשפחה קשה לי לעשות שינויי טעמים ואני מקפידה לשמר אותם כי אחרת הם לא אוכלים...
שוקיים בתנור בתערובת גריל עוף ופפריקה מתוקה מעושנת |
תערובת "טוסקנה":
תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.
פפריקה מרוקאית מעושנת:
פפריקה מרוקאית מעושנת:
תבלין פפריקה בעל ארומה וטעם מעושן ייחודי. הפפריקה המעושנת נהדרת לתיבול והכנה של מנות מגוונות בהן בשרים, מרקים, שקשוקה, תפוחי אדמה בתנור, מרינדות ותבשילים, להם רוצים להעניק ארומה מעושנת.
תערובת "גריל עוף":
תערובת "גריל עוף":
תערובת תבלינים להכנת עוף, פרגיות, חזה עוף, דגים, תפוחי אדמה, אורז ועוד. מתאים להכנת מנות בגריל, בטיגון או בבישול.
התערובת כוללת, בין השאר, פפריקה מתוקה, בזיליקום, כורכום, פלפל שחור ועוד.
גולאש עם ירקות, בפפריקה מעושנת
מצרכים:
1 ק"ג בשר בקר לתבשיל ארוך, חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
שיניים מראש שום אחד, קלופים ופרוסים
2 – 3 גזרים, פרוסים לפרוסות בינוניות
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות בינוניות
1/2 עלה דפנה
1/4 כוס שמן זית
6 כפות של רכז עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה של נפטון
1 כף פפריקה מעושנת של נפטון
1/5 כפית שטוחה קימל שלם של נפטון
1 – 2 כפיות מלח גס של נפטון
1/2 כפית פלפל שחור של נפטון
מים
עוף-שניצל בתיבול טוסקנה
מצרכים
8 שוקיים
לציפוי: 14 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
6- 7 כפיות תערובת טוסקנה של נפטון
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-200 מעלות. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהתיז עליה מעט שמן (או לשמן קלות עם מברשת).
לערבב את חומרי הציפוי ולשים בקערה. להרטיב מעט את השוקיים עם מים, לנער (לא לנגב) ולעטוף היטב בציפוי.
להניח בתבנית. להתיז מעט שמן מעל לשוקיים. לצלות כ-45 דקות. אין צורך להפוך צד.
תפוחי אדמה בתיבול תערובת גריל עוף
מצרכים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה המיועדים לאפייה, שטופים ולא קלופים, פרוסים לרוחב
6- 7 כפות שמן זית
2- 3 כפות תערובת גריל עוף של נפטון
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-190 מעלות.
לערבב בקערה כל המצרכים. להניח את תפוחי האדמה המתובלים בתבנית, רצוי בשכבה לא עבה (אם יש צורך, עדיף להניח בשתי תבניות).
להניח מעל לתפוחי האדמה נייר אפייה ומעליו, נייר אלומיניום – עמו יש "לסגור" את התבנית מכל צדדיה. לצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות.
להסיר בזהירות את נייר האלומיניום ולנעוץ סכין בתפוח אדמה. אם הוא כבר רך, להסיר את העיטוף (אם לא רך, לעטוף מחדש ולהחזיר לתנור לכמה דקות). להעלות את החום ל-200-210 מעלות ולצלות עוד כ-12 דקות, עד שתפוחי האדמה הוזהבו יפה.
***
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.
נפטון, אל הים, נבחר כשם החברה, כדי לשקף את השאיפה להביא תבלינים איכותיים מארבעת קצוות תבל. ב-2019 החברה עברה מיתוג מחדש, והלוגו נצבע בכחול של ים.
התערובת כוללת, בין השאר, פפריקה מתוקה, בזיליקום, כורכום, פלפל שחור ועוד.
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחירים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
מחירים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
גולאש עם ירקות, בפפריקה מעושנת
מצרכים:
1 ק"ג בשר בקר לתבשיל ארוך, חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
שיניים מראש שום אחד, קלופים ופרוסים
2 – 3 גזרים, פרוסים לפרוסות בינוניות
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות בינוניות
1/2 עלה דפנה
1/4 כוס שמן זית
6 כפות של רכז עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה של נפטון
1 כף פפריקה מעושנת של נפטון
1/5 כפית שטוחה קימל שלם של נפטון
1 – 2 כפיות מלח גס של נפטון
1/2 כפית פלפל שחור של נפטון
מים
אופן ההכנה:
לחמם את השמן בסיר מתאים ולטגן את הבשר עד להשחמה, רצוי בכמה סבבים.
להנמיך את האש. לשים את כל הבשר שטוגן בסיר.
לתבל בכפית אחת של מלח ובשאר התבלינים, ולערבב. להוסיף את כל הירקות, ולערבב.
להוסיף מים למחצית גובה הסיר. להביא לרתיחה, על אש בינונית-גבוהה.
לכסות. להנמיך את האש ללהבה קטנה, לתקן תיבול ולהוסיף מלח אם צריך, ולבשל כשעתיים. מדי פעם לערבב ולראות שנשמרת רתיחה עדינה כל הזמן. אם נראה שיש מעט מדי נוזלים, להוסיף מעט מים רותחים, לערבב בעדינות ולתקן תיבול. כשהבשר נימוח – הוא מוכן.
לחמם את השמן בסיר מתאים ולטגן את הבשר עד להשחמה, רצוי בכמה סבבים.
להנמיך את האש. לשים את כל הבשר שטוגן בסיר.
לתבל בכפית אחת של מלח ובשאר התבלינים, ולערבב. להוסיף את כל הירקות, ולערבב.
להוסיף מים למחצית גובה הסיר. להביא לרתיחה, על אש בינונית-גבוהה.
לכסות. להנמיך את האש ללהבה קטנה, לתקן תיבול ולהוסיף מלח אם צריך, ולבשל כשעתיים. מדי פעם לערבב ולראות שנשמרת רתיחה עדינה כל הזמן. אם נראה שיש מעט מדי נוזלים, להוסיף מעט מים רותחים, לערבב בעדינות ולתקן תיבול. כשהבשר נימוח – הוא מוכן.
עוף-שניצל בתיבול טוסקנה
מצרכים
8 שוקיים
לציפוי: 14 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
6- 7 כפיות תערובת טוסקנה של נפטון
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-200 מעלות. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהתיז עליה מעט שמן (או לשמן קלות עם מברשת).
לערבב את חומרי הציפוי ולשים בקערה. להרטיב מעט את השוקיים עם מים, לנער (לא לנגב) ולעטוף היטב בציפוי.
להניח בתבנית. להתיז מעט שמן מעל לשוקיים. לצלות כ-45 דקות. אין צורך להפוך צד.
תפוחי אדמה בתיבול תערובת גריל עוף
מצרכים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה המיועדים לאפייה, שטופים ולא קלופים, פרוסים לרוחב
6- 7 כפות שמן זית
2- 3 כפות תערובת גריל עוף של נפטון
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-190 מעלות.
לערבב בקערה כל המצרכים. להניח את תפוחי האדמה המתובלים בתבנית, רצוי בשכבה לא עבה (אם יש צורך, עדיף להניח בשתי תבניות).
להניח מעל לתפוחי האדמה נייר אפייה ומעליו, נייר אלומיניום – עמו יש "לסגור" את התבנית מכל צדדיה. לצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות.
להסיר בזהירות את נייר האלומיניום ולנעוץ סכין בתפוח אדמה. אם הוא כבר רך, להסיר את העיטוף (אם לא רך, לעטוף מחדש ולהחזיר לתנור לכמה דקות). להעלות את החום ל-200-210 מעלות ולצלות עוד כ-12 דקות, עד שתפוחי האדמה הוזהבו יפה.
***
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.
נפטון, אל הים, נבחר כשם החברה, כדי לשקף את השאיפה להביא תבלינים איכותיים מארבעת קצוות תבל. ב-2019 החברה עברה מיתוג מחדש, והלוגו נצבע בכחול של ים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה