אמש דקות אחרי שנכנס בני מחדר הכושר, נוטף זיעה מהחום הגדול וממאמץ האימונים במועדון, חייך לעברי הצעיר סנן מבין שיניו: "אני רעב"! וסגר מאחריו את דלת המקלחת. ידעתי שזמן ההכנה שלי קצוב והיה לי ברור שפסטה מנחמת היא התשובה הנכונה. כעבור דקות ארוכות כשיצא מטפטף כהרגלו הייתה המנה כבר מוכנה.
פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום גדולות קצוצות
150 גרם רסק עגבניות - חצי כוס
8 כוסות עגבניות קצוצות טריות או משומרות עם הרוטב
מספר עלי בזיליקום טריים
מלח ופלפל גרוס טרי, לפי הטעם.
הפסטה
2 כפות. מלח
חבילת פסטה פוסילי מקמח דורום מלא אורגני של תבואות.
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
ההכנה
בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמן. מזהיבים מעט את שיני השום הקצוצות, ומוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום ואת 1/2 הכף. מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתפרקות, כרבע שעה. מורידים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט מעבדים את הרוטב עד לקבלת תערובת חלקה ומתבלים במלח ופלפל.
מבשלים את הפסטה בהתאם להנחיות היצרן ומסננים.
ההכנה
בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמן. מזהיבים מעט את שיני השום הקצוצות, ומוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום ואת 1/2 הכף. מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתפרקות, כרבע שעה. מורידים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט מעבדים את הרוטב עד לקבלת תערובת חלקה ומתבלים במלח ופלפל.
מבשלים את הפסטה בהתאם להנחיות היצרן ומסננים.
מעבירים לקערה גדולה את הפסטה. יוצרים עליה את הרוטב בחם ומערבבים מעט.
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים, טבעיים ואיכותיים, מציעה לחג השבועות מנה מנה! פסטה מאק אנד צ'יז מפוסילי מקמח דורום מלא אורגני, בשאמל וגבינות משובחות. "פוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני" היא פסטה איכותית, תוצרת איטליה, המכילה אך ורק קמח סמולינה מחיטת דורום אורגנית מלאה ומים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.
קמח מלא עשוי מטחינת כל גרעין החיטה וכידוע, מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה ובנבט הגרעין. בהשוואה לפחמימות ("תוספות") אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט ומספקת אנרגיה לזמן ארוך) ופסטה מחיטה מלאה - משביעה אף יותר מפסטה רגילה. היא אף משביעה לזמן ארוך יותר אם מכינים אותה "אל דנטה". יתרון נוסף טמון בעובדה שהיא מכילה ויטמינים (E ו-B), נוגדי חימצון, חלבון, חומצות שומן ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסליום.
הפסטה כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K.
מחיר: 8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
הפסטה כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K.
מחיר: 8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
"תבואות" מציעה מתכון למאק אנד צ'יז:
חומרים:
1 חבילה של פוסילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
75 גרם חמאה
3.5 כפות קמח לבן
4 כוסות חלב
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית שום גבישי
1/4 כפית אגוז מוסקט
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
** לפיזור מעל: 50- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (מי שמעדיף טעם דומיננטי יכול לבחור אמנטל, קשקבל, פקורינו או צ'דר)
אופן ההכנה:
להכין את הפסטה לפי ההוראות אך להשאירן מעט נוקשות (כ-2 דקות פחות מהזמן שלרוב אתם מכינים). לסנן, לשטוף ולהשאיר בצד.
להמיס את החמאה בסיר. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף את החלב, לערבב ולהחזיר לאש נמוכה-בינונית, להוסיף תבלינים. לערבב עד שהרביכה מסמיכה. להסיר מהאש.
להוסיף את הגבינות ולערבב.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשמן תבנית פיירקס מתאימה. לערבב את האיטריות ותערובת הבשאמל והגבינות, ולשטח את התערובת בתבנית. לעטוף ברדיד אלומיניום ולאפות 20 דקות.
להוציא מהתנור ולהסיר את הרדיד. לרסס במעט שמן זית ולפזר מעל את המוצרלה. להחזיר לתנור לעוד 10-15 דקות, להשחמה.
חג שמח
1 חבילה של פוסילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
75 גרם חמאה
3.5 כפות קמח לבן
4 כוסות חלב
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית שום גבישי
1/4 כפית אגוז מוסקט
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
** לפיזור מעל: 50- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (מי שמעדיף טעם דומיננטי יכול לבחור אמנטל, קשקבל, פקורינו או צ'דר)
אופן ההכנה:
להכין את הפסטה לפי ההוראות אך להשאירן מעט נוקשות (כ-2 דקות פחות מהזמן שלרוב אתם מכינים). לסנן, לשטוף ולהשאיר בצד.
להמיס את החמאה בסיר. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף את החלב, לערבב ולהחזיר לאש נמוכה-בינונית, להוסיף תבלינים. לערבב עד שהרביכה מסמיכה. להסיר מהאש.
להוסיף את הגבינות ולערבב.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשמן תבנית פיירקס מתאימה. לערבב את האיטריות ותערובת הבשאמל והגבינות, ולשטח את התערובת בתבנית. לעטוף ברדיד אלומיניום ולאפות 20 דקות.
להוציא מהתנור ולהסיר את הרדיד. לרסס במעט שמן זית ולפזר מעל את המוצרלה. להחזיר לתנור לעוד 10-15 דקות, להשחמה.
חג שמח
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה