יום רביעי, 17 ביוני 2020

מאפינס חבושים, ברוסקטות, סלט שומר ואבוקדו בויניגרט תפוז ובצק עלים בצ'דר כתום בממרחי "באר מעדנים" - חגיגת טעמים משובחים






למעלה מחמישים מוצרים משובחים הנרקחים בשיטות בישול מסורתיות וללא חומרים משמרים, מאכלסים את מדף ממרחי האיכות, הקונפיטורות, הליקרים והרטבים של מפעל הבוטיק "באר מעדנים" שבבעלותם של ענבר וסיגל שפט, זוג יזמים שהתחיל בקטן וממוקם היום בפארק התעשיות צח"ר (צפת, חצור וראש פינה) מפעל בוטיק "צפוני" לכל דבר ועניין. 

השבוע הגיעו מספר מוצרים להתנסות ולפני שהצעיר שהתלהב מהמשלוח ומרח בתאווה על השניצלים החמים יחסל את הכל... נכנסתי למטבח והתחלתי אלתר מתכונים שיתאימו לארוחות בראנץ, למפגשי חברים ולארוחות משפחתיות כך שישדרגו כל מנה בטוויסט מקורי ויעלו את החיוך של הסועדים בכל ביס נוסף.

את היצע הממרחים, הקונפיטורות, הרטבים והליקרים של הבאר ניתן לשלב במנעד רחב של מתכונים. שילובים של מתוק, מלוח וחמוץ כל אחד בדרכו מזמן אינו מפתיע את בני המשפחה שלי ואני ניסיתי למתוח את האופציות ובו זמנית להיות שמרנית ככל יכולתי. 

מספר מנות קלות הכנה מוצעות לכם ברשומה חווייתית זו, בהתאם למוצרים להגיעו להתנסות. כל אחד מהמוצרים יכל עמוד בזכות עצמו או כתוספת לצד תבשילים, מאפים מלוחים ומתוקים וסלטים.





מאפינס חבושים חגיגי
המרכיבים
150 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה 32% או קרם פרש
כוס וחצי קמח תופח
תמצית וניל איכותית
קורט מלח

רבע כוס סוכר חום דמררה
צנצנת קונפיטורת חבושים של "הבאר"

ההכנה 
מחמים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה עמוקה מערבבים חמאה וסוכר ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי פעולה
מוסיפים את השמנת והקמח בהדרגה ולסרוגין.
מוסיפים תמצית וניל וקורט מלח
בתוך תבנית שקעים מניחים מנזטים ומעבירים לכל אחד מהם מהעיסה המוכנה 
שמים רבע כפית קונפיטורת חבושים על כל מאפין ומפזרים מעט סוכר חום מעל.
אופים 25 דקות. מצננים בפחי מאפין.


מהר מאוד התרשמתי מהעובדה המוצקה כי מוצרי הבאר הם מוצרי איכות ללא פשרות. נקודת זכות ראשונה שעמדה לנגד עיני היא העובדה שהמוצרים מיוצרים על בסיס גידולים מקומיים, מחומרים טבעיים, וללא חומרים משמרים או תוספות בלתי מזוהות כמקובל בתעשיית המזון. לנוכח ניסיונם  עתיר הידע של היזמים, מהווה המפעל הארטיזינלי מעבדת מחקר ופיתוח למוצרים חדשניים גם למסעדות, מלונות וחברות שונות בשוק. 







את ברוסקטות הכבד היה לי ברור שאשלב עם ריבת הבצל. שנים שאני נוהגת לעשות כך בוורסיות שונות, ולהוסיף לפטה האהוב נגיעות מתוקות שמקפיצות את הטעם ומביאות אותו לדרגת נשוש שאי אפשר להפסיק.



בורסקטה פטה כבד וריבת בצל 


המרכיבים
שני באגטים שלמים (אני מעדיפה באגט לא טרי)

שמן זית לפי הצורך

חצי קילו כבדי עוף טריים
פרוסות דקות מארבעה בצלים גדולים
2 ביצים קשות
מלח ופלפל

צנצנת ריבת בצל של "הבאר"
3 כפות בצל מטוגן ששמרנו



ההכנה:
לברוסקטה
פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ-2 ס"מ.
מברישים במעט שמן זית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים

לפטה הכבד
לטגן את פרוסות הבצלים במעט שמן זית עד הזהבה (*להוציא 3 כפות מלאות ולהשאיר בצד)
להוסיף למחבת את חצאי הכבדים ולטגן עד שיהיו מוכנים. לכבות את האש ולצנן.
להכניס למעבד מזון את הכבדים והביצים הקשות.
להוסיף מלח ופלפל.

הכנת המנות: מורחים על כל ברוסקטה כף יפה של פטה כבד.
מערבבים את ריבת הבצל עם פרוסות הבצל המוזהב שהשארנו*בצד בתחילת ההכנות
מניחים מעל כל ברוסקטת כבד כפית שטוחה מתערובת ריבת הבצל המצוננת. 
מגישים ונהנים. 





סלט אבוקדו שומר ברוטב ויניגרט תפוז
את הרעיון לסלט הרענן הזה קבלתי מבתי הבכורה, היא נוהגת לארח באנץ' לעתים תכופות ומגישה סלטים קלים מורכבים מחומרי גלם איכותיים כך שהרטבים נותנים בהם את הטאץ' האחרון שמחבר הכל והופך אותם למעדן. את רוטב הויניגרט תפוזים של הבאר שהגיע לאחרונה לסיקור בחרתי לשלב בסלט שהציעה לי בכורתי. חומרי הגלם כאן משתלבים יחד לטעם חדש ואני ממליצה להגיש אותו גם בארוחות בשריות לצד מנות "כבדות". 

המרכיבים
אבוקדו גדול פרוס לפלחים בינוניים
2 ראשי שומר
פלחי אשכולית אחת 
צנצנת רוטב ויניגרט תפוז של "הבאר".

ההכנה
לערבב בקערה רחבה עם האצבעות ובעדינות את המרכיבים
להוסיף מעל רוטב ויניגרט תפוז לערבב פעם אחת ולהגיש.





 


פרחי בצק עלים בממרח עגבניות מיובשות / ממרח פלפלים
את ממרחי ירקות של הבאר הגיעו להתנסות בחרתי לשלב עם בצק עלים. לעיתים רחוקות אני מכינה בצק עלים בעצמי אבל לרוב ימצאו אצלי בפריזר גלילי בצק עליםאיכותי שכל שנדרש ממני הוא להעביר אותו למקרר מבעוד ערב ולהחליט במה אני ממלאה אותו לפני הגעת הסועדים
השבוע בחרתי לשלם את הממרחים של באר. גליל אחד נמרח בעגבניות מיובשות וגליל שני בממרח פלפלים
אחרי שעה לא נותר פירור.


הרכיבים
חבילת בצק עלים מרודד
300 גבינת צ'דר כתוב מגוררת
ממרח פלפלים של הבאר
ממרח עגבניות מיובשות של הבאר


ההכנה
לרדד את בצק העלים ולחתוך מלבן 
למרוח שכבה נדיבה של ממרח פלפלים על גבי כל הבצק
לפזר מעל בנדיבות גבינת צ'דר כתום מגוררת
לגלגל וליצור רולדה צרה
לפרוס את הרולדה לפרוסות של 2 ס"מ ולהניח על גבי תבנית אפיה גדולה מרופדת בניר אפיהב
לאפות 180 מעלות עד הזהבה ולהגיש. 





כל המוצרים כשרים פרווה. ניתן לבקר בחנות הבאר גלריה לאומנויות וטעמים באזור התעשיה צח"ר ולרכוש את מוצרי הבוטיק במחירי מפעל. לחילופין תוכלו לרכוש את מוצרי "באר מעדנים" במעדניות המובחרות, חנויות הלחם, מחלבות יקבים וחנויות טבע. 









כמוני גם אתם יכולים ליהנות מהיצע נרחב של מתכונים, ולבצע קניה ישירה באתר הבאר
או לחילופין וגם בקרו בדף הפייסבוק
ויש גם קופון הנחה לרכישה באתר- bonus

























ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה