על פניו נתפסת העוגה שיצאה זה מכבר מהתנור, כעוגה פשוטה עד משעממת, אלא שלא כך הדבר. את הבחושה הזו הכנתי לראשונה במרכיבים שהקפיצו את טעמה למקומות חדשים.
כולם כאן אוהבים עוגות בחושות שלא לומר עוגות יבשות. כמה שיותר בנאלי ככה יותר טעים. אבל את עוגת השיש הזו אפיתי לראשונה עם שמנת מתוקה והיא העניקה לתוצאה הסופית מקום נכבד בפנתאון המשפחתי.
האלתור לעוגה הזו הוא בהשראת עוגת הנוטלה של חברתי בתיה דורון ואני מודה לה מאד על הכישרון.
מרכיבים
2 ושלושת רבעי כוסות קמח תופח מנופה
כוס סוכר
כוס שמן
4 ביצים שלמות
1 סוכר וניל
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38%
100 גרם שוקולד מריר מומס עם קוביית חמאה(20 גרם)
ההכנה
מחממם תנור ומשמנים קלות תבנית אפיה-אני העדפתי סיר פלא
מקציפים במערבל את הסוכר, סוכר וניל, הביצים והשמנת במשך 4-5 דקות
מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הקמח והשמן ב3-4 פעמים
ממסים בכלי קטן את השוקולד עם כפית מים, מסירים מהאש ומוסיפים קוביית חמאה. מערבבים לקרם חלק.
מעבירים את מחצית עיסת העוגה אל תבנית האפיה.
שופכים מעל את כל השוקולד
מכסים ביתרת העיסה
בסכין או כף הפוכה מציירים בתוך העיסה מערבולות ועיגולים כדי לפזר את השוקולד בעיסה.
אופים בחום 170 מעלות למשך 40 דקות לערך
מצננים ונהנים.
שבת טובה
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה