אני נוהגת להכין את הסלט הזה בווריאציות שונות ובכל פעם שהוא מוגש לשולחן הוא נחטף לפני כל סלט אחר. יש משהו בשילוב המוצלח בין לחם טוב וירקות מתובלים כהלכה.
במהלך השנים גם באיטליה, כמו בהרבה מקומות בעולם, לא זרקו שאריות של לחם ובמיוחד עבורו המציאו מתכונים שבסופו של דבר – קיבלו מקום של כבוד בפנתיאון הגסטרונומי העולמי. אחד המוכרים שבהם הוא סלט פנצנלה (pane באיטלקית זה לחם), שמנצל שאריות לחם בן יומיים-שלושה והופך אותו למעדן. במקור זה היה אוכל של עניים בפירנצה, טוסקנה, אבל כמו הרבה מתכונים אחרים "של עניים" - פנצנלה הפך לסלט שכולם רוצים, עשירים ועניים כאחד.
מצרכים
2 פרוסות לחם פשתן, חתוכות לקוביות קטנות יחסית
1.5 כפות שמן זית כתית איכותי
3/4 -1 כף חומץ הדרים
מעט מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
10- 15 עגבניות שרי אדומות, פרוסות או חתוכות לרבעים (תלוי בגודל)
10 עגבניות שרי צהובות או כתומות, פרוסות או חתוכות לרבעים (תלוי בגודל)
1 ביצה קשה, חתוכה לקוביות
1/2 בצל סגול קטן, חתוך לפרוסות דקות ואז לרבעים
מספר עלי בזיליקום, חלקם שלמים וחלקם פרוסים
אופן ההכנה:
לסדר בקערה את הירקות, הלחם והביצה בשכבות
לזלף את שמן הזית והחומץ מעל. לבזוק מלח ופלפל שחור. לערבב בעדינות ולחכות 1-2 דקות, כדי שהמלח הגס יתמוסס.
לחם הפשתן מיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה, שערכיהם כמזון-על נשמרים בטכנולוגיה ייחודית. הלחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים, והוא מכיל כמות נמוכה במיוחד של פחמימות (כ-1 גרם בפרוסה). הלחם לא מכיל סוכר או ממתיקים מלאכותיים והרכבו תורם לתחושת שובע. כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית.
את לחם הפשתן ניתן להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובאתר החברה (ולקבל משלוח הביתה):
את לחם הפשתן ניתן להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובאתר החברה (ולקבל משלוח הביתה):
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה