בכל שקשור לקמחים הבחירות שלנו הולכות ומשתנות בהתאם לתפריט היומי כל עוד יש היצע רחב ובריא. בתקופה האחרונה אני מרבה להוסיף לתפריט את קמח הכוסמין בזכות יתרונותיו וטעמו המשובח.
חברת B&D בטר אנד דיפרנט משיקה לראשונה סדרת אטריות מיוחדת ואיכותית, משביעה ומזינה מקמח כוסמין 100% מלא. בסדרה שלושה סוגי אטריות דקות, אטריות רחבות ואטריות דקיקות. האטריות הטעימות נהדרות להכנת מנות מוקפצים, מרקים, פשטידות, תבשילים ומנות מתוקות.
כל האטריות בסדרה מכילות קמח כוסמין 100% מלא וטעמן המיוחד ישדרג כל מנה.
כשרות: בד"צ העדה החרדית ורבנות ירושלים.
מחיר: 8.90 – 9.90 ש"ח לאריזה במשקל 200 גרם.
להשיג ברשתות שיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.
B&D מציעה מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות
מחיר: 8.90 – 9.90 ש"ח לאריזה במשקל 200 גרם.
להשיג ברשתות שיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.
B&D מציעה מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות
חומרים:
1 חבילה של אטריות כוסמין רחבות של B&D
1/2 - 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות דקות
1/2 - 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
1/5 כרוב סגול קטן, פרוס לרצועות דקיקות
3 שיני שום, פרוסות דק
1 בטטה קטנה, אפויה או צלויה, חתוכה לקוביות
1 כפית שמן שומשום
שמן צמחי (להקפצה)
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן (רצוי 100%)
1.5 כפות חומץ (רצוי מירין – חומץ אורז)
1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון או כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1-1/2 כפית שמן שומשום
1/4 כפית פלפל לבן או שחור
להגשה:
חופן שקדים מולבנים חצויים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
שומשום קלוי (אפשר לשלב עם שומשום שחור)
אופן ההכנה:
אטריות: מכינים לפי ההוראות. שוטפים במי ברז ומסננים. מערבבים את האטריות עם 1 כפית שמן שומשום ו-1 כפית שמן צמחי
רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים – תוך ערבוב – על להבה קטנה 3-4 דקות. לטעום ולתקן תיבול לטעמכם
מוקפץ: מלהיטים שמן בווק איכותי או בסיר רחב. מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום ופלפלים, עד שהם צלויים קלות אך עדיין שומרים על פריכות ורעננות (כדי שהירקות יוקפצו ולא יתבשלו בנוזליהם, יש לשפוך מהווק נוזלים - אם הם נוצרים, לחמם שוב שמן ולהמשיך להקפיץ)
להוסיף את קוביות הבטטה המוכנות ואת הכרוב
להוסיף כ-3/4 מכמות הרוטב, ולערבב
להוסיף את האטריות ואת שארית הרוטב *(אם יש צורך)
לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ולהגיש מיד.
* אפשר לשמור את הרוטב שנותר במקרר, בצנצנת סגורה.
ריקי ברוך
1 חבילה של אטריות כוסמין רחבות של B&D
1/2 - 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות דקות
1/2 - 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
1/5 כרוב סגול קטן, פרוס לרצועות דקיקות
3 שיני שום, פרוסות דק
1 בטטה קטנה, אפויה או צלויה, חתוכה לקוביות
1 כפית שמן שומשום
שמן צמחי (להקפצה)
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן (רצוי 100%)
1.5 כפות חומץ (רצוי מירין – חומץ אורז)
1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון או כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1-1/2 כפית שמן שומשום
1/4 כפית פלפל לבן או שחור
להגשה:
חופן שקדים מולבנים חצויים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
שומשום קלוי (אפשר לשלב עם שומשום שחור)
אופן ההכנה:
אטריות: מכינים לפי ההוראות. שוטפים במי ברז ומסננים. מערבבים את האטריות עם 1 כפית שמן שומשום ו-1 כפית שמן צמחי
רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים – תוך ערבוב – על להבה קטנה 3-4 דקות. לטעום ולתקן תיבול לטעמכם
מוקפץ: מלהיטים שמן בווק איכותי או בסיר רחב. מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום ופלפלים, עד שהם צלויים קלות אך עדיין שומרים על פריכות ורעננות (כדי שהירקות יוקפצו ולא יתבשלו בנוזליהם, יש לשפוך מהווק נוזלים - אם הם נוצרים, לחמם שוב שמן ולהמשיך להקפיץ)
להוסיף את קוביות הבטטה המוכנות ואת הכרוב
להוסיף כ-3/4 מכמות הרוטב, ולערבב
להוסיף את האטריות ואת שארית הרוטב *(אם יש צורך)
לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ולהגיש מיד.
* אפשר לשמור את הרוטב שנותר במקרר, בצנצנת סגורה.
תומס אוהב אטריות כוסמין
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה