אין ספק שזוהי גאווה אמיתית כשחברת "אחוה" מסמנת את מוצריה לרגל חגיגות 95 שנה להיווסדה.
אני צרכנית וותיקה מאד של כל מוצרי חברת אחווה. הטחינה מככבת אצלי בכל ארוחה, יש לה את כל סגולות הבריאות והטעם, והנכדים שלי צמודים תמיד לבקבוק הלחיץ.
בימים אלו מציינת חברת אחוה 95 שנה להיווסדה, מאז החלה לפעול בשנת 1929 בדרום תל אביב
למי שטרם הכיר את סיפורה של החברה
חברת אחוה הוקמה בשנת 1929 על ידי ארבע משפחות עולים מפולין, רוסיה, יון ותורכיה, אשר התקבצו בבית דירות בדרום תל אביב והחלו לייצר חלוה על פי מתכונים של ארצות מוצאם. אט אט נוספו לייצור גם שמן וטחינה, שהיוותה את חומר הגלם העיקרי בחלוה. מאיר דיזינגוף, ראש העיר הראשון בתל אביב, קרא לרחוב על שם המפעל - סמטת בית הבד. בשנת 1970 הצטרף למפעל יעקב מלאך, אז חייל משוחרר ופועל ייצור וכיום, מי שמשמש הבעלים ויו"ר החברה, לאחר שרכש במרוצת השנים את חלקי השותפים. לצידו של יעקב עובדים במפעל רעייתו ציפי ושלושה מבניו, מיקי, יובל ויואב.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה