אני מוכרת בקרב כל מכרי כחובבת סלטים מושבעת. תמיד תמצאו אצלי מיני ירקות בשילובים שונים עם אגוזים ופירות מה שהופך בסופו למנה שמחה ולא רק כתוספת לצד המנה העיקרית.
בימים אלו כשראשוני הנקטרינות כבר על דוכני השווקים, קבלתי מתכון אביבי לסלט ירוק עם נקטרינות ואני משתפת גם אתכם.
סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים
1 ראש חסה סלנובה
1 ראש חסה קיסר
1 צרור ארוגולה
שפע עשבי תבלין שאוהבים
4 נקטרינות פרוסות דק
4 פרוסות לחם
שמן זית לפי הצורך
מלח ופלפל לפי הטעם
לקרוטונים:
4 פרוסות לחם
מעט שמן זיתֿ
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
¼ כוס חומץ תפוחים
מעט מיץ לימון
¾ כוס שמן זית עדין
1 כף דבש
1 כף גדושה חרדל משובח
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לקרוטונים: בוצעים פיסות מן הלחם, פורסים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.
2. לרוטב: מערבבים את כלך מרכיבי הרוטב, מתקנים תיבול
3. הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומפזרים מעל קרוטונים.
המתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות וסולתם
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה