יום ראשון, 5 בנובמבר 2017

מעדן הרינג ביוגורט על משולשי פילאס אפויים




הרינג, שמאלץ הירינג, מטיאס או דג מלוח (מליח) הם שמות שונים המתייחסים לאותו הדג הנפוץ בים הבלטי ובים הצפוני.

מאז שאני זוכרת את עצמי היתה אמא כובשת דגי הרינג בימי חמישי ומגישה אותם לבראנץ המשפחתי של שבת בבקר. עם השנים הפכה האהבה למסורת ואחותי הלכה עימה צעד אחד קדימה כששלבה אותו בסלט שמנת מיונז. 

את הסלט הנהדר הזה אנו מזמינים לכל ארוע של השבט. והוא "נחטף" בכל כמות שהיא מכינה.
השבוע כשהגיעו דגי crown fish של "פוד קולקשן" להתנסות היה לי ברור שאני לוקחת את הסלט המשובח הזה עוד צעד נוסף קדימה, נותנת לו טויסט אישי ומגישה על מצע עלי פילס אפויים כדי ליצור את ניגוד הטעמים בין הסלט לעלה הפריך. 

כשפתחתי את אריזת הווקום עמדו לרשותי 3 נתחים שלמים של דג. 👍סוף סוף יותר דג מאשר נוזלים...
העברתי למסננת והתחלתי במלאכת ההכנה. 



וזו התוצאה! 




 
המרכיבים
חבילת בצק עלים מרודד קפוא
חבילת פילה הרינג שלם במרינדה של crown fish
פרוסות מבצל בגודל בינוני
גביע יוגורט קטן 150 מ"ל
כף גדושה מיונז לייט
חצי לימון 





ההכנה
לרדד את עלה הבצק וליצור 4 משולשים מכל מלבן (תלוי במספר המנות כמובן) 
להניח על ניר אפיה ולאפות עד הזהבה.

לסנן את נתחי ההירנג מתוך החבילה
לחתוך את הבצל לפרוסות דקות ולסחוט מעל מעט לימון

בקערה לערבב היטיב את היוגורט והמיונז לקרם חלק
להוסיף את פרוסות הבצל ללא מיץ הלימון ולערבב יחד

על קרש עץ לחתוך את נתחי ההרינג לפרוסות של חצי ס"מ 
להוסיף לקערה ולערבב בעדינות.

הצעת הגשה
להגיש את הסלט על גבי משולש עלי פילאס ולקשט בפרוסות צנונית, לימון וחמוציות. 




 






  

 



 






אחרי שעה לא נשאר כלום! 
אפס! קערית ריקה!😋




ריקי ברוך





5 תגובות: