זה לא משנה באיזו עונה אנו נמצאים. זה יכול להיות גם בחום יולי אוגוסט הידוע לשמצה במחוזותינו. יש משהו שמרומם את רוחו של בעלי כשהוא רואה שצלחת המרק הזו מתקרבת לשולחן... הבישול הממושך עד הדרך לצלחת מעניק לטעם הסופי משהו שמזכיר לו ילדות. גם אצלי בבית אכלו מרק שעועית אבל אמא נהגה לבשל שעועית לבנה ואת השעועית המנומרת או השחורה הכרתי לראשונה כשנפגשנו בבית הוריו.
נכון שזה דורש "התעסקות" מוקדמת, אבל אני עושה את הכל תוך כדי עשיית המון דברים אחרים במקביל ולכן לא רואה בהכנת המרק עול.
המרכיבים:
1 ק"ג עצמות מח טרי
חצי ק"ג שעועית יבשה אדומה/שחורה/מנומרת אחרי השריה של יממה.
מלח, פלפל גרוס, שמן זית.
ההכנה:
בצהרי היום שקדם לבישול את משרה חצי ק"ג שעועית יבשה.
מחליפה את מי ההשריה לפחות 3-4 פעמים עד למחרת בבקר.
בבקר מסננת, שוטפת ומעבירה לסיר גדול עם מים קרים
מחממת עד לרתיחה ראשונה במשך 5 דקות לפחות על אש גבוהה
מסננת שוב ומתחילה את שלב עצמות המח.
הרתחה ראשונה |
סינון אחרי הרתחה ראשונה |
1 ק"ג של עצמות מח שטופות ונקיות נכנסות לסיר עם מים קרים עד לרתיחה של חמש דקות
גם אותם אני מסננת ושוטפת היטב.
לסיר לחץ גדול אני מעבירה את השעועית המסוננת
את עצמות המח שעברו הרתחה
מוסיפה מים עד 2/3 מגובה הסיר
מוסיפה מלח. פלפל גרוס, מעט מאד שמן זית וסוגרת את הסיר.
מביאה לרתיחה. מנמיכה את הלהבה ומבשלת לפחות שעתיים -שלוש.
הסיר נשאר סגור עד ההגשה.
מכינה אורז לבן ומגישה.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה