כשיניב וחן סועדים את ארוחת הערב שלהם אני כבר מחוץ לתמונה. בשעות הערב המאורחות הם נכנסים למטבח ומכינים לעצמם ארוחות טעימות ומושקעות. הבקר קמתי למטבח נקי באופן מיוחד שרק ערימת כלים נקיים העידה על הפעילות האינטנסיבית שהיתה שם בליל אמש.
ביס לוהט |
ההפתעה השניה הגיעה כאשר נפגשנו בארוחת הצהרים ויניב ציפה למשוב חיובי על המטבח המושלם. אחר כך גם העביר לי את התמונות לשלבי ההכנה של לזניה מדהימה שהכינו. הייתי גאה בו על התוצר, על התמונות ועל המטבח הנקי.
הלזניה מוכנה. |
קבלו את יצירת המופת של חן ויניב. התפוח לא נופל רחוק מהעץ כל עוד שהיצירה מוצלחת ויש גם תמונות כיאה לבן של בלוגרית... :)
המרכיבים:
דפי לזניה
צנצנת רוטב פסטה של ברילה
פרוסות משני חצילים
פטריות טריות
3 שיני שום
בזיליקום טרי
לתערובת הגבינות:
חצי כוס חלב
גביע קוטג'
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200גרם גבינת פיקורינו מגורדת
2 ביצים
פלפל גרוס, מעט מלח
ההכנה:
בשלב ראשון הכניסו לתנור על גבי ניר אפיה פרוסות דקות של חצילים ופטריות במעט מאוד שמן מעל.
במקביל הכינו את תערוכת הגבינות- יש לעבב הכל יחד.
בסיר גדול השחימו את השום הקצוץ, הוסיפו את הרוטב המוכן ועלי בזיליקום טרי מהגינה והביאו לרתיחה קצרה.
כשכל המרכיבים היו מוכנים החלה מלאכת ההרכבה בתבנית משומנת לפי סדר השכבות הבא:
דפי לזניה
רוטב עגבניות
חצילים
גבינות
פטריות
פיזרנו פרמז'ן
סך הכל שלוש פעמים כשבשכבה העליונה רק רוטב וגבינת פרמז'ן.
הלזניה נכנסה לתנור והתוצאה יצאה נפלאה.
בתאבון
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה