יום ראשון, 26 ביוני 2016

חסה בפלחי מנדרינות ורצועות סלק ושקדים



מרבית הסלטים הטריים קלי הכנה ודורשים בעיקר את הרכבת חומרי הגלם בזמן ובמינון הנכון. שפע האפשרויות שיש לנו ושלל הצבעים השונים מעניקים מנעד של טעמים בכל שינוי ולו הקל שביניהם. טעמו הבסיסי של סלט חסה משתנה בהתאם לרטבים ולתוספות. 
לקראת ארוחת ליל השבת בשבוע שעבר החלטתי לגוון את הירוק הבנאלי והוספתי סלק טרי, שקדים ופלחי מנדרינה. שילוב הצבעים העניק לו חגיגיות והטעם היה נהדר.









סלט
עלים מראש חסה ערבית נקיים ויבשים
שקית עלי ביבי
רצועות דקות מראש סלק קטן.
חופן גרעיני דלעת
חופן שקדים לבנים קצוצים 
קופסת פלחי מנדרינות מסוננת מנוזלים


לרוטב:
כף גדושה מיונז
100 מ"ל שמן זית
50 מ"ל חומץ
חצי כפית סוכר חום
חצי כפית חרדל
כפית דבש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
לנער את הכל בצנצנת ולשמור בקירור עד שלב הסעודה














בתאבון
ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה