אני מאוד אוהבת לאפות עוגיות. אוהבת את הרגע הזה שהן מונחות לצינון על גבי הרשת וכל מי שחולף על פניהן חוטף לו אחת (לפחות) וממשיך לדרכו כששובל של ברכות ושבחים נשאר איתי גם אחרי שהדלת כבר נטרקת...
את בצק העוגיות שהכנתי מהבקר בחרתי להכין עם תוספת קמח כוסמין מלא.
הכנת הבצק זהה לכל בצק פריך ואני ממליצה להשאיר אותו לשעה אחת של קרור לפני שמרדדים וממלאים.
קל, מהיר הכנה וטעים מאוד.
המרכיבים
3 כוסות קמח רגיל
כוס קמח כוסמין מלא
ביצה גדולה
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה.
ללוש לבצק אחיד, לעטוף בנילון ולצנן שעה לפחות
המלית
קרם נוגט
אגוזי מלך שבורים
לחלק את הבצק לארבעה חלקים
לרדד על גבי ניר אפיה כל רבע לצורת מלבן
למרוח שכבה נדיבה של קרם נוגט
לפזר אגוזי מלך
לגלגל, לפרוס ולהעביר לתבנית לאפיה
לאפות עד הזהבה ולצנן היטיב לפני שמעבירים לצנצנת אטומה.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה