הסלק הוא אחד הירקות הטעימים, בריאים וקלי הכנה אותו אני מרבה להכין. צבעו העז אינו מצריך שילובים מיוחדים מה שמשווה לו מקום של כבוד על השולחן מבלי שנעשה בו מניפולציות רבות. הסלק כמו אישה יפה יודע שעצם הגעתו לתפריט מכריז בנוכחותו - הנני כאן!
אפשר לאכול אותו ללא בישול ואפשר להכין ממנו אנספור שילובים מעניינים.
בגפרורים דקים, פרוס דק, בקוביות, בפלחים או ברבעים.
הסלק מושלם כשהוא מבושל או במצבו החי וסגולותיו רבות הן.
ממקומי האישי לא מצליחה שלא להשתוממם כל פעם מחדש כאשר אני מסתובבת במחלקת הירקות במרכול
ורואה אנשים בוחרים להכניס לעגלה את הסלק המוכן הנמכר בווקום.
קיצור הדרך הזה לשימוש בירק נראה לי חבל ומיותר.
הסלק עשיר בחומצה פולית. מהווה מקור מעולה למינרלים, סידן,
מגנזיום, ברזל, זרחן, מנגן, נחושת, אשלגן, סלניום.
סלק ועלי סלק עשירים מאד בוויטמין C שהוא נוגד חמצון עוצמתי, כמו גם ויטמין A, קומפלקס וויטמיני B.
סלק עשיר בסיבים תזונתיים התורמים בתהליך העיכול, משפרים פעילות מעיים ומגינים בפני
סרטן המעי הגס. כוס אחת של סלק מבושל מכילה 75 קלוריות
בלבד.
השלב הראשון בהכנת הסלט הוא בישול בן שעה במים רותחים.
נעיצת סכין תלמד אותנו אם הוא רך דיו לשימוש.
לאחר שעת בישול מסננים שוטפים במים קרים תחת הברז ותוך כדי קולפים ומנקים את הקצוות
מציבים על מסננת. מכאן בוחרים בצורת בחיתוך הרצויה. אני בחרתי הפעם לגרר והשתמשתי במעבד מזון מה שסיים את התהליך בשניות בודדות.
סלט סלק חמוץ מתוק
המרכיבים
5-6 סלקים טריים בינוניים
כפית סוכר
חצי כפית מלח
שליש כוס חומץ הדרים 5%
(אפשר להוסיף לתוכה 2 כפות חומץ בלסמי. אני לא הוספתי הפעם)
ההכנה
לנקות את הסלקים ולחתוך משני צידי הירק את העוקצים
להעביר לסיר עמוק ולכסות במים לביא לרתיחה ולבשל למשך שעה לפחות
לנעוץ סכין עד מחצית הסלק כדי ללמוד על מידת הרכות
להעביר לכיור ולהזרים מים קרים תוך כדי קילוף וניקוי
להעביר למסננת ולצנן מעט
בפומפיה או במגרדת לגרר את כל הסלקים ולהעביר לקערה רחבה
להוסיף את מרכיבי הרוטב-חומץ, סוכר, מלח, חומץ ולערבב
להעביר לכלי סגור ולצנן.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה