יום שני, 1 בינואר 2018

מרק אפונה, עדשים אדומות וברוקולי



יש אופציה שהיה משהו שלא רצה באיזה שלב של היום הקר הזה צלחת מרק חם ומפנק? 

בואו של החורף כנראה לרגל לרגל השנה החדשה, מעודד את כולנו להיכנס למטבח ולהכין מרק.
מרק מנחם כמו שאנו נוהגים לתאר אותו הוא מרק שישלב בין מנה חמה למשביעה. 
יש לי חברה שנוהגת להוסיף למרקים שמנת מתוקה.
אני לעומתה מעדיפה להסמיך באמצעות מרכיבים טבעיים ובריאים מה שמעניק למרקים טעם משובח. 
הבקר בחרתי להכין מרק קטניות וירקות סמיך שניתן להגיש גם בתוספת קרוטונים מתוצרת בית. 





מרק אפונה, עדשים אדומות וברוקולי






המרכיבים
שליש כוס אפונה ירוקה יבשה
שליש כוס עדשים אדומות
מלח
5 כוסות מים לפחות 
פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק פטריות
פרחי ברוקולי טריים חלוטים במים רותחים 






ההכנה
לפרק את פרחי הברוקולי ולחלוט אותם מספר דקות במים רותחים. 
לסנן תחת זרם מים קרים כדי שישמרו יפים וירוקים.
להכניס לסיר רחב ועמוק את העדשים והאפונה 
להוסיף 5 כוסות מים רותחים.
לתבל במלח, פלפל שחור, לערבב ולהביא לרתיחה נוספת. 

לכסות את הסיר ולהנמיך את הלהבה. לבשל במשך שעה.
לערבב מידי פעם ולבדוק שיש מספיק נוזלים. 
להוסיף כף אבקת מרק פטריות ולערבב.

להוסיף את פרחי הברוקולי המסוננים.
לבשל רבע שעה נוספת ולכבות. 
בתאבון. 













ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה