הכנת לחם משובח בבית אינה תלויה בחג, מועד או סופשבוע.
כל יום הוא סיבה טובה למלא את הבית בניחוח אפיה ולהינות מארוחה בריאה ומשביעה
השבוע הכנתי את לחם הכוסמין מקמח כוסמין לבן של הטחנות הגדולות של א"י,
סדרת קמחים שאני צורכת לעיתים מזומנות ומעשירה לחמים, לחמניות עוגות ועוגיות.
לקראת סופהשבוע החורפי אני ממליצה לכם למלא את הבית ואת הלב בניחוחות אפיה מחומרי גלם בריאים.
להפחית בתבשילים כבדים לעיכול ולשלב פחמימות מורכבות, מרקים וירקות מבושלים.
לחם כוסמין
4 וחצי כוסות קמח כוסמין
לבן
¼ כוס זרעי פשתן
2 כפות זרעי שומשום
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
כוס מים
2 כפות דבש
ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר קמח, פשתן
ושומשום, זרעים, שמרים ומלח.
מוסיפים מים ודבש ומערבלים 15 דקות
לפחות
מכסים את הקערה במגבת ומשאירים עד שהבצק יכפיל את נפחו לפחות שעה וחצי.
יוצרים מהבצק צורה של כיכר משמנים תבנית
מאורכת מניחים בה את הבצק במחבת.
מקפידים שהחלק העליון יהיה חלק ואת קפל
הבצק הכניסו לתחתית התבנית
בסכין חד מעבירים על הכיכר כמה חתכים
באלכסון
מפזרים שומשום ומכסים להתפחה שניה למשך
שעה נוספת
מחממים תנור ל 220 מעלות
אופים במשך 30 דקות או עד הזהבה
מוציאים ומצננים על גבי רשת.
למה קמח כוסמין?
קמח כוסמין לבן מיוצר מגרעיני כוסמין באיכות גבוהה שנבחרו
בקפידה.
הקמח נטחן מאנדוספרם הגרעין. הקמח מושק בימים אלה באריזה חדשה
והוא מצטרף
לקמחים האיכותיים של הטחנה, בהם קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה.
לכוסמין יתרונות תזונתיים רבים כמו גם תרומה לטעם המאפה.
הכוסמין עשיר בחלבון, ויטמינים מקבוצהB
ומינרלים,
ובעל ערך גליקמי נמוך לעומת החיטה המודרנית. שימוש בכוסמין יניב מאפה בעל טעם
אגוזי עדין, מתקתק וייחודי.
קמח הכוסמין נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות,
עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד.
ניתן להשתמש במקום קמח לבן בכל מתכון, ביחס המרה 1:1.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה