הוא יכל לשמן כבסיס לרוטב קציצות, לשעועית ירוקה, לאפונה, לפלפלים ממולאים, לאורז אדום,
וכמובן כמנת מרק משובח
לימות החורף הקרים. בקיץ הוא נפלא עם ומעט שמנת ומוגש קר.
מיץ העגבניות של פרימור הוא חומר גלם מצוין שניתן לשלב באינספור
מתכונים וצורות הגשה.
פעם... כשהייתי חיילת בסיני החבר'ה קראו למשקה ההוא בלאדי מרי.
אותה לגימה שלקחתי אז הייתה הראשונה והאחרונה וכל זאת מהטעם שאין לי עניין
באלכוהול מכל סוג.
אני נוהגת לשלב במתכונים שימוש בעגבניות טריות לצד מיץ עגבניות מוכן.
השילוב משדרג את ומקפיץ את הטעמים משביח את המנות ללא אבחנה אם זה מרק,
ירקות עם בשר או ממולאים.
ירקות עם בשר או ממולאים.
אחד השילובים היותר משובחים שמאוד אוהבים כאן הוא תוספת מיץ עגבניות לפרוסות חצילים קלויות,
שום, קציצות בקר ברוטב עגבניות.
שום, קציצות בקר ברוטב עגבניות.
היום הכנתי מרק עגבניות שהכנתו קלה וטעמו משובח.
השילוב הנהדר של חריף עם מתוק (הטבסקו מול העגבניות והבטטה) משביחים את התוצאה.
בני הבית כאן מעדיפים לאכול אותו דווקא ביום שלמחרת.
כמובן שניתן לשדרג, לגוון ולהוסיף טעמים לפי העדפות בני הבית.
2 כפות שמן זית
קוביות מבצל בינוני קצוץ
כפית שום כתוש
1 עלה דפנה
קוביות קטנות מעגבנייה בינונית בשלה אני לא מסירה את הקליפה.
קוביות בטטה בינונית
3 כוסות מיץ עגבניות פרימור
1-2 ציר מרק ירקות/עוף או מים רותחים
4 טיפות רוטב טבסקו חריף
מלח, פלפל שחור גרוס, אורגנו
קישוט: טבעות סלרי טרי ירוק, טבעות בצל ירוק או פתיתי צ'ילי
ההכנה:
בסיר רחב עמוק קולים את
קוביות הבצל, עלה הדפנה והשום במעט שמן
זית, שלש דקות לערך.
מוסיפים את קוביות העגבנייה והבטטה וממשיכים
לבשל דקות ספורות על להבה בינונית
לערבבבין לבן ולשם לב שלא יישרף.
מוסיפים את כוסות מיץ העגבניות ואת ציר
המרק או מים רותחים
מוסיפים את שאר המרכיבים.
מביאים כמעט לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים
עוד 30 דקות לפחות תוך ערבוב מידי פעם.
לפני ההגשה מסירים את עלה הדפנה.
מרסקים בבלנדר מוט חלק קטן מהמרק כך
שנוצר שילוב מחיתי לצד גבישי ירקות
מעבירים לספל או צלחת ומפזרים מעל
קרוטונים, או טבעות סלרי ובצל, גם צ'ילי אפשרי.
ריקי ברוך
הי ריקי,
השבמחקעושה רושם מוצלח!
אנסה ליישם, לפי מגבלות המזון שאני מיישם לאחרונה..
שבת שלום ולהתראות :-)
אצלי אהבו ביותר כי לא נשאר כלום.
מחקשבת טובה