יום רביעי, 30 במאי 2018

בשר הודו - מתכונים "טעימימאודו"




אמש בשעות בין הערבים בחומו המתעתע של האביב התקבצנו לסדנת חויה בניופאן גורמה ללמוד, לטעום ולהתנסות בנפלאות מטעמי בשר ההודו. 


גדלתי תרתי משמע על בשר הודו. שנים שאבא גידל במשק שלנו במושב תרנגולי הודו ובסוף כל שבוע הכינה אמא מטעמים מהבשר הטרי שבא היישר מין הלול.
אתמול שהגענו לסדנה הציעו לנו השפית שמרית והסו-שף רחל תפריט משובח במיוחד. 
כעזבנו הביתה שבעות ומרוצות נותר לנו טעם של עוד.











כנאפה בשר הודו, לחמניות באו מאודות במלית בשר הודו טחון, המבורגרים עסיסיים, על שיפוד, בכריך, בסיר או על מחבת- ההודו כובש את המטבחים בישראל ואתם לא תאמינו כמה שזה #טעיםמאודו וכל כך פשוט להכנה










ההודו קל לטיפול, טעים, נח לבישול וערכיו התזונתיים גבוהים ביחס לבשר הפטם. 
בשר ההודו רזה יותר, מכיל חלבון, חומצות אמינו וכמות גדולה של b12 וברזל. בעזרת הכנה קלה יכול לשמש ההודו למגוון מנות כמו קציצות, סטייק, מילוי לכריך, פסטרמה, שיפודים, שווארמה ביתית ועוד, וטעמיו העדינים מאפשרים לו לחבור לטעמים רבים ומגוונים לפי הטעם שלכם.
בנוסף בדומה לסוגי בשר אחרים הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה מאוד.הוא בעל כמות גדולה של סלניום הנחוץ בהגנה על DNA, משמש כאנטי- אוקסידנט, מסיוע במניע מחלות סרטן, במניעת מחלות לב וכלי דם, בשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס והמוח. 



  


  



שיפודי הודו וירקות בסגנון יווני
המצרכים (12 שיפודים):

1 ק"ג נתחי שווארמה הודו חתוכים לקוביות.
6 כפות שמן זית.
מיץ סחוט מ- 2 לימונים.
3 שיני שום קצוצות.
1 כף אורגנו יבש.
12 עגבניות שרי.
פלפל אדום חתוך לקוביות.
12 פטריות שמפיניון קטנות.
מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה: 
מערבבים את נתחי ההודו עם שמן זית, מיץ לימון, שום ואורגנו למשך שעתיים בקירור.  משפדים אותם על שיפודים עם שרי, פלפל ופטריה. צולים על גריל ומוסיפים מלח ופלפל לפני ההגשה.













פסטרמה הודו בסילאן ורוטב סויה
המצרכים 
 חצי חזה הודו נקבה נקי מעור ומשומן.
המרינדה
כוס מים רותחים.
 כף מלח גס.
 כף סוכר.
2 כפות רוטב סויה
 2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כפית ג'ינג'ר מגורר.
 4 שיני שום כתושות.
לציפוי הנתח
 4 כפות סילאן.
 2 כפות שמן.
1 כף סויה.
1 כפית פפריקה מתוקה.
 חצי כפית שבבי צ'ילי יבש חריף.
אופן ההכנה: 
קושרים את נתח ההודו בחוט שמשון, כך שמקפלים את פנימה את הקצוות הדקים (הרעיון הוא ליצור נתח אחיד בעוביו לאפייה שגם יהיה קל לפריסה בהמשך).
מכינים את המרינדה: מערבבים מלח וסוכר במים רותחים, עד להמסה ומצננים לחלוטין. מערבבים בתבנית אינגליש קייק את המים המתובלים עם יתר חומרי המרינדה. מניחים את הנתח בתוך המשרה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליממה. משתדלים להפוך את הנתח בתוך המרינדה כל שש-שמונה שעות.
שעה לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר ומניחים על רשת מעל לתבנית
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
 מערבבים את חומרי הציפוי, ומורחים בהם את הנתח.
 יוצקים כוס וחצי מים לתבנית שמתחת לרשת כדי ליצור סביבה לחה.
מכניסים את נתח ההודו המונח על גבי הרשת ומעל התבנית, 10 דקות. מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים למשך שעה.

חשוב: מניחים לנתח להתקרר 15 דקות לפני שמנסים לפרוס.
מגישים חם או מצננים לגמרי ומכניסים למקרר.
כריך 1: ממרח זיתים, חסה, מלפפון ירוק, חרדל דיז'ון.
כריך 2: ממרח אבוקדו, חסה, עגבניה.
כריך 3: ממרח עגבניות, חסה ופלפל קלוי.










נשנושי הודו בבלילת בירה

המצרכים
 500 גרם חזה הודו חתוך לפיסות בגודל ביס.
 פרחי ברוקולי קטנים.
 פרחי כרובית קטנים.
 שמן לטיגון עמוק.

לבלילה

4 ביצים.
1 כוס בירה קרה.
2 כוסות קמח תופח.
1 כפית מלח.
1 כפית פפריקה.
להגשה רוטב ברביקיו, מיונז, קטשופ.

אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הבלילה ואם לא מטגנים מיד שומרים במקרר. מחממים שמן לטיגון עמוק.

טובלים 5 נתחי הודו בבלילה ומעבירים מיד לשמן החם, מטגנים 3-4 דקות או עד להזהבה. מוציאים למסננת או נייר סופג, מנקים את משקעי הבלילה מן השמן בכף מחוררת וממשיכים הלאה. לא מעמיסים כמות גדולה, כדי שהשמן לא יתקרר בבת אחת. באותו ההאופן מכינים גם את פרחי הכרובית והברוקולי.


















ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה