יום שבת, 6 באפריל 2019

כבר טעמתם מצה בריי עם בננה ופקאן?










חג הפסח מביא עמו שלל מתכונים משולבי מצות שכולנו נוהגים ל"השמיץ" ולאהוב בוא זמנית. אצלנו נוהגים לאכול את המצות רטובות או מטוגנות ואף פעם לא מוותרים על מנות המצה בריי בשילובים מפנקים בעיקר כדי לשכנע את עצמנו שאנחנו מאד אוהבים מצות. את מתכון המצה בריי עם בננה ופקאן אני שמחה לשתף כאן מפני שהיא חגיגית ובעלת טעם אגוזי במיוחד ולא רק בזכות שמן אגוזי המלך של greeny.







 






לכבוד פסח, מציע מותג מזון הבריאות greeny שמן אגוזי מלך כשר לפסח, מזוכך ובעל ניחוח אגוזי עשיר, המתאים להכנה של  מגוון מתכונים מלוחים ומתוקים של מצה-בריי, ועוד מאכלים רבים וטעימים אחרים. השמן מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים. 
כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף. 
מחיר: כ- 28 ש"ח לבקבוק של ליטר.
להשיג ביוחננוף, זול ובגדול, מחסני מזון, חינם פלוס, ובחנויות הטבע. לפרטים הכנסו מכאן 













מצה בריי עם בננה ופקאן 
מצרכים:

שתי מצות וחצי מפוררות לחתיכות קטנות
2 ביצים גדולות טרופות
חצי כוס חלב
רבע כפית קינמון
רבע כוס סירופ מייפל אמיתי
קורט מלח
כפית וניל איכותי

חצי כוס פקאנים טבעים קצוצים
פרוסות בננה בינונית
2 כפות שמן אגוזי מלך של גריני.


ההכנה
בקערה רחבה מפוררים את המצות. 
בקערה נפרדת מערבבים חלב, קינמון, ביצים, וניל, מלח, מעט סירופ מיפל ויוצקים על גבי המצות. 
מניחים למשך 5 דקות כדי שהמצות יספגו את הנוזל והטעמים. מוסיפים כמה פרוסות בננות. 
מחממים מחבת עם שתי כפות שמן אגוזי מלך,
יוצקים את כל התערובת ומטגנים להזהבה. בזמן שאני הופכת אני מאפשרת למנה להתפרק. 
מעבירים לצלחות. בוזקים קינמון, סירופ מייפל לפי טעם ופקאנים.
*אני מגישה לצד שמנת חמוצה או יוגורט. 






מצה בריי פיקנטי
מצרכים:
2 מצות
3 כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)
2 ביצים
1/2 כפית שום גבישי
מלח ופלפל (לבן או שחור)
פרוסות דקות של בצל לבן בינוני
פרוסות דקות של בצל סגול קטן
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון

הוראות הכנה:
לטגן את הבצלים בשמן אגוזי מלך מזוכך עד לשקיפות. להוציא לצלחת ולצנן. להשאיר את השמן במחבת.
להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים - כולל הבצלים - ולערבב היטב.
לחמם את השמן בו טוגנו הבצלים. לצקת תלולית מעיסת המצה במחבת ולשטח אותה מעט. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2 - 3 דקות, כשצד אחד של המצה בריי זהוב-שחום ולהפוך. להוציא, להניח בצלחת מרופדת בנייר סופג. להגיש
את המצה בריי ניתן להגיש עם מטבלים כמו טחינה, מיונז מעורבב עם טבסקו, גוואקמולי או סלסה.



מצה-בריי מתוקים
מצרכים:
2 מצות
3 כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת קינמון
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון

הוראות הכנה:
להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים: למעט הסוכר והקינמון ולערבב היטב.
לחמם 2- 3 כפות שמן אגוזי מלך במחבת. לצקת תלולית מעיסת המצה-בריי במחבת ולשטח אותה. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2-3 דקות, כשצד אחד של המצה בריי זהוב ולהפוך לצד השני.  להוציא ולהניח בצלחת מרופדת בנייר סופג.
לערבב את הסוכר והקינמון ולהניח בקערה שטוחה. לערבב את המצה בריי החמים בתערובת הסוכר ולהגיש. 





grenny במטבח שלי עם כל דבר.


















חג שמח
ריקי ברוך








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה