הכוסמת היא צמח עשבוני חד-שנתי ממשפחת הארכוביתיים, שזרעיו משמשים לאכילה מזה כ-8,000 כבר אלפי שנים. מקור הצמח במזרח אסיה. אני אוהבת לשלב את הכוסמת בממולאים ובתבשילים עם ירקות שורש ובצל כי יתרונותיה הבריאותיים רבים.
פנקייק בשילוב קמח כוסמת וקמח לבן
בימים אלו משיק מותג מזון הבריאות האורגני GREENY מוצר חדש: קמח כוסמת 100%, הקמח נטול גלוטן שכן הכוסמת אינה דגן. ולכן מהווה חלופה אייכותית ובריאה לכל מי שנמנע מגלוטן.
שיח הכוסמת ומרכיביו
קמח הכוסמת מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מטחינה של זרעי כוסמת קלויים. הקמח מכיל 100% כוסמת טבעית, ללא צבעי מאכל או חומרי טעם וריח. ברכיבים התזונתיים מכיל הקמח חלבון (9.8 גרם חלבון ל-100 גרם), פחמימות (71 גרם ל-100 גרם), סיבים תזונתיים (3.7 גרם ל-100 גרם) וויטמינים שונים.
ברחבי העולם השימוש בקמח הכוסמת מוכר: ביפן למשל, מכינים ממנו איטריות סובה. בצרפת הקמח מכונה "בלה נואר" (קמח שחור) - ומכינים ממנו קרפים כהים, באירלנד - אופים מהקמח לחם כהה במיוחד, וברוסיה מכינים ממנו בליני ודייסה.
הקמח בעל צבע חום עמוק וטעם אגוזי. מי שמעדיף טעם נייטרלי יותר של קמח, מומלץ שיערבבו עם קמחים אחרים. הקמח טעים מאוד בשילוב שוקולד ופירות והוא מתאים להכנת קרפים, מאפינס, פנקייקים, פשטידות, קרקרים ולחמים.
כשר בהשגחת ועד הכשרות אוקראינה ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. הקמח מוצע במבצע 1+1 עד סוף חודש יוני.
להשיג ברשתות מזון, בהן: יוחננוף, מחסני מזון, רשת שקדיה, לגעת באוכל, נקודת טבע ובחנויות הטבע המובחרות. לפרטים: www.greenyisrael.com
פשטידת ירקות במחבת, עם קמח כוסמת
באדיבות: ליטל מאיה דנון, מנחה של סדנאות תזונה
מצרכים:
1 תפוח אדמה בינוני, מגורד וסחוט
1 קישוא בינוני, מגורד וסחוט
1 בצל גדול, מגורד וסחוט
כוס גדולה עם עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר)
2 כפות קמח כוסמת
3 - 4 ביצים
1 כף שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כף טחינה
1 כוס גבינה מגורדת שאוהבים (בולגרית, עיזים, מוצרלה, תום)
2 כפות שמן אגוזי מלך מזוכך
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה.
מחממים מחבת וכשהיא חמה, מוסיפים את השמן ואז את תוכן הקערה.
מטגנים למשך 5- 7 דקות על אש בינונית, כשהמחבת מכוסה. בודקים מדי פעם. כשצד אחד מזהיב-משחים – מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את המחבת. מחזירים את המחבת לאש ומחליקים פנימה את הפשטידה למחבת ומטגנים את הצד השני שעוד לא טוגן.
ממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
מומלץ להגיש עם עם סלסת עגבניות, מתובלת במלח ובכפית של שמן אגוזי מלך בכבישה קרה.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה