יום חמישי, 3 באוקטובר 2019

עם הקרוטונים שלי המרק הוא רק תירוץ...





אני מאוד אוהבת את לחם הפשתן והלחמניות של חברת "ביכורים מזון ומאפה".
לקראת החג ממליצה לכם על שילובים מעניינים של קרוטונים העשויים מלחם פשתן טרי לחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים, ודלים מאוד בפחמימות. את הקרוטונים אפשר לנשנש, (כמוני) להוסיף לסלטים, מרקים ועוד.


אני הכנתי מרק עוף עם ירקות כמו שבעלי אוהב והוספתי מעל קרוטונים ועירית קצוצה.
אחרי שנגמר המרק נעלמה מעיני קערית הקרוטונים... 











איך נכין קרוטונים? לפניכם מתכון לקרוטונים קראנצ'ים
מצרכים:
 8 - 10 פרוסות לחם פשתן טרי, חתוכים לקוביות קטנות יחסית
3 - 5 כפות שמן זית איכותי
1/2 - 1 כפית שום גבישי
1/2 - 1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 120 מעלות.
לערבב את כל המצרכים בקערה. לשטח את קוביות לחם הפשתן המתובלות בשכבה אחת, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש צורך, לשטח בשתי תבניות.
לאפות כחצי שעה. מדי פעם לבדוק אם הקרוטונים עשויים מספיק. כשהם נוקשים – הם מוכנים. לשים לה
להוציא ולצנן. לשמור בכלי סגור הרמטית.









סלט ירקות, גבינה צפתית וקרוטונים מלחם פשתן
מצרכים:
 1 חסה עגולה, חתוכה לריבועים בינוניים
1 בצל סגול בינוני-קטן, חתוך לרבעים ואז לרצועות דקות
8 עגבניות שרי אדומות, פרוסות דק
8 עגבניות שרי כתומות, פרוסות דק
2 מלפפונים טריים, עם קליפתם, חצויים, ואז פרוסים לפרוסות דקות
1/2 גבינה צפתית, חתוכה לקוביות קטנות
1 – 2 גבעולים של בצל ירוק, חלק ירוק בלבד, פרוס דק
חופן קרוטונים מלחם פשתן

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ תפוחי עץ
1/2 – 3/4 כפית מלח אטלנטי גס
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל הירקות. לערבב היטב את חומרי הרוטב ולצקת על הסלט.
לערבב, לטעום ולתקן תיבול. לפזר קרוטונים ולהגיש.

את הלחם פשתן אפשר להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ, ודרך אתר החברה ולקבל משלוח הביתה:  
***



לחם הפשתן מיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה, שערכיהם כמזון-על נשמרים בטכנולוגיה ייחודית. הלחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים, והוא מכיל כמות נמוכה במיוחד של פחמימות (כ-1 גרם בפרוסה). הלחם לא מכיל סוכר או ממתיקים מלאכותיים והרכבו תורם לתחושת שובע. כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית.


















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה