יום שבת, 4 באפריל 2020

מאפינס תפוחי עץ חגיגיים






יש משהו בטעמו המיוחד של תפוח העץ הנצחי והאופן שהוא משתלב במנות ובמאפים. השבוע הגיע להתנסות מחית תפוחי עץ לאפיה מבית יכין ואני תרגלתי מיד הכנת מאפינס.  כי אין יותר מתוק ומפנק מאשר ניחוח משכר של תפוח וקינמון וטעם נימוח בפה כשהקפה או התה לצידם הם התירוץ הבלתי נמנע.
קחו לכם כמה דקות של הכנה ותחגגו על מאפינס מצוינים לפני פסח. 






לשכבת הפירורים 
4-5 כפות סוכר דמררה
2 כפות שמן קוקוס או חמאה קרה
1/4 כפית קינמון טחון

למאפינס
2 כפות זרעי צ'יה
1/2 כוס מים חמים
1 כף מיץ לימון טרי
1 כוס מחית תפוחי עץ לאפיה בניחוח קינמון ושקדים
3 כפות שמן קוקוס, מומס
1 כפית תמצית וניל

2. ורבע כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית וחצי אבקת אפייה
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מלח
3/4 כוס סוכר

קוביות מחצי תפוח קלוף 









ההכנה*מחממים תנור לחום של 250 מעלות. ומרפדים תבנית 12 שקעים בעטרות ניר.

1. להכנת הפירורים - מפוררים בקערה קטנה את שמן הקוקוס/החמאה הקינמון והסוכר.  
2. בקערה נוספת מערבבים את הקמח (רצוי לנפות) שיבולת שועל, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון טחון, מלח וסוכר קוקוס = התערובת היבשה 
3. מערבבים במעבד מזון את זרעי הצ'יה, מים חמים, מיץ לימון, תמצית וניל רסק תפוחים ושמן קוקוס. 
4. מאחדים את שתי התערובות היבשה והרטובה (סעיפים 2+3) ובשלב אחרון מוסיפים את קוביות התפוחים.  

מעבירים את העיסה לתבנית  12 השקעים ומפזרים מעל את ציפוי הפירורים. 
אופים 25-28 דקות, או עד שקיסם השיניים יוצא נקי. צננו על גבי רשת.








וכמה מילים על המוצר החדש:
מחית תפוחי העץ לאפיה של "יכין" פותחה על ידי קונדיטור שף, והיא פותחה מתפוחי עץ טריים כך שאינה מתפרקת ומצמצמת נוזלים בעת האפיה. המחית כוללת 97% רכיב פרי ללא תוספת סוכר, צבעי מאכל או חומרים משמרים. המטרה להגיש איכות של קונדיטוריה באפיה הביתית. 
דעו לכן שמניסיוני השימוש במחית הופך את האפיה לזולה, מהירה וקלה. המוצר ארוז בקופסא עם פתיחה קלה משקל נטו 55 גרם במחיר 7.90 ש"ח

דקות אחרי שהשתמשתי בכמות שנדרשה למאפינס נעלמה הקופסה וחזרה למטבח ריקה ובתוכה כפית. הבן שלי חיסל את הכל ואמר שאת המנה שלו הוא כבר יואכל אחרי האפיה... :) 









ריקי ברוך 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה