למרות שהסדר הקרוב יהיה במתכונת שונה ובהרכב משפחתי מצומצם, עדיין אשמור על הרגל תפריט בסיסי מבית ילדותי וכתזכורת לשנים שגדלנו כבשים בחצר ואמא הייתה מכינה את מטעמי הטלה שאהבנו. השנה מתחשק לי מאוד להכין לערב החג המצומצם מנה שתנסה לגשר על הגעגועים מהמרחק הפיזי שאנו נדרשים לו בנסיבות נגיף הקורונה אכין אוסובוקט טלה בשמן זית, כי אין טעים משמן זית...
לקראת החג בחנתי מספר מתכונים ובחרתי את המתכון של השף גולן ישראלי בשיתוף משק אחיה -אוסובוקו טלה בשמן זית שיהווה את אחת ממנות התפריט שאגיש לשולחן בחג. אני ממליצה שתקפידו על ההנחיות ובעיקר על בישול איטי וממושך מה שאני מעדיפה תמיד.מבחינתי גם אפשר לאלתר על המנה הנהדרת הזו. כי אני עושה כך תמיד. (מאלתרת) .
חג שמח
מצרכים (לכ-10 סועדים):
10 יחידות אוסובוקו טלה
200 גרם קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס שמן זית פיקואל של "משק
אחיה"
ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ X1 ס"מ:
3 בצל
2 כרישה
3 גזר
1 סלרי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 כפות סוכר
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2
ליטר מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם
מאוד.
מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי
אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.
מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו
השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.
יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות
ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות
(לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.
מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים
ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות.
מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.
ריקי ברוך
טעים מאד למראה, חג שמח ושניהיה כבר בני חורין ובריאים
השבמחקחג שמח
מחק