יום שלישי, 3 ביוני 2025

מותג כלי הבישול והאפייה סולתם חוגג את עונת הקיץ ומציע עד 60% הנחה על מאות פריטים ממגוון מחלקות

 




מותג כלי הבישול והאפייה סולתם חוגג את עונת הקיץ ומציע עד 60% הנחה על מאות פריטים ממגוון מחלקות המותג בחנות און ליין. בין היתר- סירים, מחבתות, כלי בישול ואפייה, אקססוריז למטבח ועוד.
המבצעים כוללים פריטים בודדים ומארזים.








מה במבצע:

רוסטר יציקת אלומיניום וזוג כפפות בד ב-60% הנחה במחיר 300 שקלים במקום 749 שקלים.
סוטאז 26 ס"מ מסדרת אופטימה ב-60% הנחה במחיר 120 שקלים במקום 299 שקלים.
ווק קרבון סטיל 30 ס"מ עם ציפוי נון סטיק וידיות מעץ ב-60% הנחה במחיר 68 שקלים במקום 169 שקלים.
מנדולינה מקצועית רויאל עם 3 סוגי להבים ב-60% הנחה במחיר 123 שקלים במקום 329 שקלים.
ערכת קוקטלים 5 חלקים מנירוסטה ב-60% הנחה במחיר 116 שקלים במקום 289 שקלים.
כוס תרמית גבוהה עם ידית וקש 1.2 ליטרים ב-60% הנחה במחיר 72 שקלים במקום 179 שקלים.
מארז כלי בישול 6 חלקים מסדרת פריזמה ב- 55% במחיר 360 שקלים במקום 799 שקלים.


תוקף המבצע: מעתה ועד ה-28.6.25 או גמר המלאי
להשיג באופן בלעדי באתר www.Soltam.co.il.
























ריקי ברוך

טיפים ועצות לתזונה בריאה ונכונה למשפחות וילדים במהלך טיסה










בין אם אתם יוצאים לחופשה משפחתית מרגשת או לטיול במסגרת העבודה, הטיסה עלולה להיות אתגר מבחינת התזונה הבריאה לכולנו. לעיתים קרובות, האוכל שמוגש במטוס אינו מספק את הצרכים התזונתיים שלנו, במיוחד כשמדובר בילדים. ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, משתפת אותנו בעצות וטיפים מעשיים כיצד להיערך נכון ולבחור במזונות המתאימים ביותר לטיסה, כדי לשמור על בריאות ורווחת כל המשפחה.


תכנון מראש - תכנון מראש והכנה נכונה יכולים לעשות את כל ההבדל בין טיסה נעימה ומספקת לבין טיסה שבה תתקשו למצוא מזון מתאים ובריא. הקדישו זמן לתכנון וארגון המזון לפני הטיסה, וכך תוכלו ליהנות מטיסה נוחה ובריאה.

· בדקו מה מותר ומה אסור להעלות למטוס וארזו את המזון בקופסאות אטומות על מנת לשמור על טריות המזון ולהבטיח שלא ישפך במזוודה/תיק.

· תכננו את הארוחות בהתאם לזמן הטיסה. אם הטיסה ארוכה במיוחד, דאגו שיהיו לכם מספיק מזונות לשעות הנוספות.

· הכינו מראש מנות קלות לאכילה. כך, תמנעו מצורך בסחיבת כלים מיוחדים ותוכלו לאכול בקלות ובנוחות.

· המנעו ממזונות רגישים לטמפרטורות, שלא יתקלקלו במהירות ואינם דורשים חימום או קירור.

עצות למזונות שילדים אוהבים ויתאימו גם למבוגרים:

· טיסה עם ילדים יכולה להיות מאתגרת, ולכן מומלץ להביא מזונות שהילדים אוהבים ושמתאימים לטיסה.

· לדוגמא: פירות וירקות חתוכים כמו: חטיפי גזר, מלפפון, פירות חתוכים כמו תפוח או ענבים, הם קלילים ובריאים.

· כריכים - מלחם מלא עם חומוס, אבוקדו או גבינה דלת שומן.

· חטיפים בריאים ויוגורטים יכולים להיות אופציה טובה, אם ניתן לשמור עליהם בקירור עד הטיסה ובמהלכה.

· מזונות כמו אגוזים, גרנולה, חטיפי גרנולה, פירות יבשים הם אופציות מעולות.

· שתייה – הביאו בקבוקי מים רב פעמיים שניתן למלא שוב לאחר הבידוק הביטחוני.



אם תבחרו לאכול את הארוחה המוגשת במטוס

אם החלטתם להסתמך על הארוחה המוגשת במטוס, כדאי לדעת איך לבחור את המנות הבריאות ביותר מהתפריט המוצע. הנה כמה עצות שיעזרו לכם לבחור נכון:

העדיפו מנת הכוללת ירקות טריים או מבושלים, הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, והם יכולים לסייע בתחושת שובע לאורך זמן. סלטים, ירקות מאודים או מוקפצים הם בחירות מצוינות לצד חלבונים רזים כמו מנת עוף, דג או טופו. חלבונים רזים מספקים אנרגיה ומתעכלים בצורה קלה יותר מאשר בשר אדום.

במהלך טיסה הימנעו ממנות שמנות או מטוגנות

מנות הכוללות רטבים שמנוניים, גבינות כבדות או בשר שמן עלולות לגרום לתחושת כבדות ולאי נוחות במהלך הטיסה.

מזונות מטוגנים כמו שניצלים או צ'יפס, עלולים להיות עשירים בשומן וקלוריות מיותרות.

קינוחים - אם אתם מחפשים קינוח בסיום הארוחה, העדיפו פירות טריים או יוגורט במקום עוגות או קינוחים עשירים בסוכר.

שתייה חמה: אם אתם מעדיפים שתייה חמה, תה צמחים ללא סוכר הוא בחירה טובה.

הימנעות משתיית אלכוהול וקפאין

אלכוהול וקפאין הם משקאות נפוצים שיכולים להשפיע על הגוף שלנו בדרכים שונות, במיוחד במהלך טיסה.

אלכוהול הוא משתן טבעי, כלומר הוא מגביר את ייצור השתן בגוף ומעודד איבוד נוזלים. בטיסה, האוויר יבש מאוד, מה שמגביר את הסיכון להתייבשות. שתיית אלכוהול יכולה להחמיר את ההתייבשות ולגרום לתחושת עייפות, כאבי ראש ויובש בפה.

קפאין נמצא בקפה, תה ומשקאות מוגזים רבים. כמו אלכוהול, גם קפאין הוא משתן ויכול להגביר את איבוד הנוזלים בגוף. בנוסף, קפאין יכול לגרום להתרגשות יתר ולתחושת חוסר מנוחה, מה שעלול להקשות על השינה במהלך הטיסה.

חשוב לדעת! לחץ האוויר בטיסה משפיע על הטעמים והתזונה

מזון שמחוץ למטוס ירגיש לנו טעים יותר מאשר אותו מזון במטוס.

תנאי הסביבה במטוס, כולל לחץ אוויר נמוך ולחות נמוכה, משפיעים על חושי הטעם והריח שלנו. חושים אלו חשובים מאוד לחוויית האכילה, ולכן המזון עשוי להרגיש פחות מתובל או פחות טעים מהרגיל. לכן, חשוב להביא מזון מוכר ואהוב מהבית לילדים, מכיוון שהם יספקו תחושת נוחות וביטחון.

שימו לב לאלרגיות ולרגישויות

אם יש לכם אלרגיות או רגישויות למזון, וודאו מראש עם צוות המטוס אילו מנות בטוחות עבורכם. רוב חברות התעופה מספקות מידע על המרכיבים של כל מנה ויכולות להציע פתרונות חלופיים במידת הצורך.

חשוב להיות מוכנים ולהביא מזונות בריאים שמתאימים לטיסה, ולהימנע ממזונות שעלולים לגרום לאי נוחות. שתיית נוזלים מרובה והימנעות ממשקאות ממותקים יעזרו לכם לשמור על תחושת רעננות ונוחות במהלך הטיסה.



טיסה נעימה ובטוחה!





















ריקי ברוך

יום שני, 2 ביוני 2025

סחוט - פירות וירקות קפואים אצלכם במטבח כל ימות השנה - ויש גם מתכון.







מאז שאני מכירה את עצמי, פירות הן אהבה. הזכות לגדול במושב ולקחת חלק בקטיף אפרסקים, תפוחים או בציר ענבים, הפכו להיות דרך התנהלות שלי בכל שקשור לתזונה נכונה. אלא, שהחיסרון הגדול נעוץ בעובדה שהפירות שלנו הם עונתיים ולא ניתן להנות מהם כל ימות השנה. 

אני אוהבת תותים בשיא הקיץ וענבים ואבטיח בשיא החורף ולכן משתמשת בפירות הקפואים של "סחוט" ומשלבת אותם בשייקים ובמנות יוגורט מזינות עם ציה ופישתן, ג'ינג'ר וספירולינה ובמאפינס לנכדים. 



הפירות הקפואים של סחוט מגיעים מחקלאות שלנו בישראל וחלקם מייבוא מאמריקה. ההקפדה של סחוט היא על מגדלים ומפעלים בעלי תקן בינלאומי המבטיח את איכות ובטיחות הפירות.
כל הפירות נארזים במפעל בצורה סטרילית ותחת פיקוח קפדני ומועברים מיידית להקפאה מתאימה השומרת על הערך התזונתי הגבוה שלהם.
*חשוב לי לציין בכל שקשור למותג סחוט - לעיתים אנשים מתבלבלים וחושבים שבפירות קפואים ישנם חומרים נוספים, אך האמת היא שפירות קפואים הם מהמאכלים הבריאים ביותר הנמצאים באזור המקפיא.



אז למה כדאי גם לכם להצטייד היום, וכל השנה בפירות קפואים:

הם בשלים בצורה אופטימלית
רוב הפירות הקפואים נכנסים להקפאה זמן קצר לאחר שנקטפו לאחר שהספיקו להבשיל במלואם, מה שאומר שהם מלאים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, ותהליך ההקפאה "נועל" בתוכן את חומרי ההזנה שלהם. בניגוד לחלק גדול מהתוצרת הטרייה בסופרמרקט שעובר מסלול ארוך כדי להגיע למדפים.

הם מזינים אפילו יותר מאשר פירות טריים
התוצרת הקפואה נמצאה עשירה ברכיבים תזונתיים. עובדה הנתמכת על ידי שני מחקרים עצמאיים חדשים. מדענים ממחקר המזון של Leatherhead ומאוניברסיטת צ'סטר, ביצעו 40 בדיקות למדידת רמות הערכים התזונתיים בתוצרת שישבה במקרר במשך שלושה ימים, בהשוואה למקבילתה הקפואה. הם מצאו רכיבים תזונתיים מועילים יותר בסך הכל בדגימות הקפואות, בכל תוצרת מברוקולי ועד לאוכמניות. 


הם נטולי תוספים
מכיוון שהקפאה משמרת מזון, אין צורך בתוספים לא רצויים ( 
מלח או סוכר או כל חומר אחר) בשקיות של פירות קפואים. תוצרת "נקייה" היא הנורמה בסחוט, כך שקל מאוד למצוא פירות עם רשימות של רכיבים במילה יחידה - פשוט הפירות עצמם. כדי להיות בטוחים, תמיד בדקו את המרכיבים. הפירות שלנו נארזים ללא שום תוספת מעבר לפרי עצמו. 100% פרי טבעי.


הם קיצורי דרך סופר בריאים

אם אתם חובבי פירות טריים, הרי שאחד הדברים הנוחים בלשמור על אפשרויות קפואות בהישג יד הוא שהם לא דורשים שטיפה, קילוף או חיתוך. ועבור רבים תועלת זאת היא הסיבה היחידה שהפירות מסתיימים בצלחתם. מכיוון שתוצרת קפואה הינה נקייה מראש, היא יכולה לחסוך לנו המון זמן, לאפשר לנו להכין מנות בריאות בבית במקום לצאת לאכול בחוץ .

הם מגוונים
ניתן לשמור במקפיא ספקטרום של פירות קפואים ולהשתמש בהם במגוון דרכים. ספקטרום רחב זה מאפשר לנו ליהנות ממגוון נוטריאנטים (ויטמינים ומינרלים) שונים ורבים שגופינו זקוק להם.



איך לשלב פירות קפואים בתזונה שלנו
כיוון שפירות קפואים נשמרים לאורך זמן במקפיא, כדאי לשמור מגוון רחב שלהם לשימושים שונים ומגוונים. בנוסף להוספת פירות קפואים לשייקים שלכם ולקעריות סמוג'י תוכלו להפשיר אותם ולהשתמש בהם כקישוט לדייסות למיניהן לדוגמא דייסת שיבולת שועל. בנוסף תוכלו להכין ריבה מפרי שאינו בעונה או שאינו גדל בארץ ותוכלו ליהנות מגלידה טבעית של פירות קפואים על בסיס פרי סחוט, מיצים טבעיים, יוגורט, חלב, תחליפי חלב או שמנת.

תוכלו להשתמש בפירות הקפואים גם להכנה של עוגת פירות ואפילו בתבשילים כמו חמין ואחרים.
מצורף להלן מתכון למאפינס בו תוכלו לשלב כל פרי שמתאים לכם: אוכמניות, פירות יער, חמוציות, תות שדה ועוד. 
מנות קרות כמו שייק פירות, קערת סמודי או גלידות טבעיות וגם חמות כמו דייסות הן דרך נהדרת לשלב מרכיבים נוספים בעלי ערך תזונתי גבוה כמו קקאו, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, חמאת שקדים או בוטנים טבעית וגם ספירולינה, מורינגה, מאצ'ה ועוד.
אני מכינה קרטיבים טעימים ובריאים למבוגרים ולילדים מפירות קפואים עם בסיסים שונים כמו חלב, תחליפי חלב, מיצים טבעיים, קרם קוקוס ועוד. חלק מתהליך ההכנה יכול להוות פעילות משפחתית חווייתית שמסתכמת בקרטיב טבעי ובריא. אצלי הנכדים הם חלק מהחוויה.
רעיון טוב נוסף לצריכה של פירות קפואים הוא כנשנוש או ארוחת ביניים פשוט כפי שהם.
בנוסף, תוכלו לשדרג את השייקים והמנות שלכם עם תוספות סופרפוד כמו מנקאי, ירק קטן עם ערכים תזונתיים גבוהים כמו חלבון מלא, ברזל ו-B12, שמשתלב נהדר בשייקים ובמנות בריאות.

מאפינס חמוציות ופקאן
תבנית שקעים מרופדת בניר
לחמם תנור 180 מעלות


רכיבים
2 ושליש כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתיה
2 ביצים
גרדת תפוז
1 כפית וניל
½ כוס מיץ תפוזים
¼ כוס דבש
2 כפות שמן או חמאה מומסת
1 כוס חמוציות קפואות של סחוט (או כל פרי אחר)
חצי כוס פקאן שבור

ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים בקערה את הביצים, הוניל, השמן, הדבש, גרדת ומיץ התפוז. מוסיפים את הסודה לשתיה לקערת הנוזלים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף תוך שימוש בכף עץ מערבבים לבלילה את שני שליש מכוס החמוציות והפקאנים השבורים .


מחלקים את הכמות לתבנית שקעים מרופדת בעטרות ניר.
מפזרים מעל מעט חמוציות ואופים 25 דקות בחום 175 מעלות. מצננים ומגישים וחוגגים.
אופציה להגיש חם עם כדור גלידה.


ויש גם מארזים:
מארזי WonderfoodBox הורכבו מבחירה מדוייקת של מוצרים להכנה קלה של מתכוני שייקים וסמודי בולס טעימים ובריאים שנותנים boost של אנרגיה לגוף ומרימים את האווירה.
זו קופסא גדולה וחלומית שכיף לחלוק אותה ולהכין מתכוני סופרפוד מעולים כל פעם מחדש, עם השותפים, המשפחה, הילדים וכל מי שבא לבקר.

הפלא בהן הוא שיש מגוון שילובים שישדרגו את המטבח בבית ויחסכו זמן יקר ליולדת האלופה, הקולגות במשרד, מתנת יום הולדת מקורית, ההורים שחוגגים, הילדים שהתגייסו וכל מי שפשוט בא לכם לפנק.



"סחוט" - להזמנות משלוח עד הבית לחצו כאן
להצעות ומתכונים להכנת שייקים לחצו כאן 
















ריקי ברוך







יום רביעי, 28 במאי 2025

כדורי גבינה בציפוי שקדים





חג השבועות הוא הרבה יותר מהחג של מוצרי החלב – זה הרגע בשנה שבו המטבח מתמלא באור, בלבן, ובתחושת רוך נוסטלגית שמביאה איתה זיכרונות של שולחנות חג, מאכלים ביתיים וניחוחות מתוקים. הקינוח הבא, של השפית והעיתונאית מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מחבר בין מסורת לטוויסט עכשווי: כדורי גבינה רכים בציפוי שקדים פריך, מוגשים עם ריבת דובדבנים תוצרת בית. זוהי מנה שהיא גם מחווה למטבח של פעם וגם תוספת אלגנטית ומרעננת לכל שולחן שבועות.




רשימת מצרכים ל-6 מנות:
לכדורים:

2 יח' גבינת כנען או טוב טעם
3 ביצים

1 כף חמאה מומסת
2-4 כפות סולת
2-4 כפות קמח
3 כפות סוכר
תמצית וניל

לציפוי:
100 גרם חמאה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות סוכר
6 כפות שקדים טחונים

לריבה:

500 גרם דובדבנים מגולענים (אם מאין דובדבנים בעונה, אפשר להשתמש בשזיפים
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר
להגשה:
2 יח' שמנת חמוצה
שקדים קלויים
דובדבנים טריים

אופן ההכנה:
לכדורים: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים במקרר לשעה.
מרתיחים סיר עם הרבה מים.
בידיים רטובות יוצרים קטנים ומבשלים במים הרותחים.
הכדורים מוכנים כשהם צפים על פני המים.
מסננים ומצננים.

לריבה:
מבשלים בקלחת קטנה את הדובדבנים והסוכר על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות עד שנוצרת ריבה דלילה שיכולה לשמש כרוטב.

בהגשה:
מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים פירורי לחם, סוכר ושקדים מטגנים מעט, מוסיפים את כדורי הגבינה.
עוטפים את כדורי הגבינה בתערובת החמאה והפירורים ומסירים מהאש.

מגישים בליווי שמנת חמוצה, ריבת דובדבנים, שקדים קלויים ודובדבנים טריים.
חג שמח ובתיאבון!



המותג באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם. www.Soltam.co.il
צילום גל בן זאב














ריקי ברוך






יום שני, 19 במאי 2025

כך תימנעו מהשגיאות הנפוצות בעוגת גבינה אפויה





עוגת גבינה זה מדע: כך תימנעו מהשגיאות הנפוצות בעוגת גבינה אפויה


עוגת גבינה היא העוגה המזוהה ביותר עם חג השבועות – רכה, לבנה, אלגנטית – וכזו שכולם מצפים לה, טועמים ממנה, ומשווים אותה לזו של שנה שעברה. אבל מאחורי הפשטות המדומה של כמה גבינות, ביצים וסוכר, מסתתרת עוגה רגישה במיוחד, שלא סולחת על טעויות קטנות. גם אופים מנוסים מוצאים את עצמם לעיתים מול עוגה שצנחה, נסדקה או יצאה יבשה מדי. אז מה עושים נכון – ומה לא? מומחי האפייה של מותג הבישול והאפייה סולתם מסבירים מה באמת חשוב בעבודה עם גבינות, ואילו טעויות חוזרות כדאי להכיר ולהימנע מהן.


המרכיבים צריכים להיות בטמפרטורת החדר – לא קר רגע לפני ערבוב

אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא שימוש בגבינה קרה ישירות מהמקרר. מרכיבים קרים יוצרים תערובת קשה לעיבוד, מחייבים ערבוב ממושך, ובכך מחדירים אוויר מיותר לתערובת. הכנסת אוויר היא אויבה של עוגת הגבינה – הוא יגרום לה לתפוח באפייה ולקרוס בקירור. לכן, חשוב להוציא את כל המרכיבים – גבינה, ביצים, שמנת, חמאה – מהמקרר לפחות 45 דקות לפני תחילת ההכנה. רק תערובת חמימה תתאחד בקלות ותניב עוגה חלקה ויציבה.

ערבוב עדין הוא שם המשחק – לא הקצפה חזקה
תערובת לעוגת גבינה לא צריכה להיות מוקצפת או מאווררת. להפך: ערבוב יתר הוא אחת הסיבות המרכזיות לסדקים, לנפילות ולאי-אחידות בטקסטורה. עובדים בעדינות, במיקסר איטי או ידנית – רק עד שהתערובת אחידה. אם מופיעים קצף או בועות אוויר, סימן שערבבתם יותר מדי.

הטמפרטורה הנכונה לאפייה – נמוכה, סבלנית ויציבה
למרות הפיתוי להפעיל את התנור על 180 מעלות כדי לקצר את זמן האפייה, גבינות לא מגיבות טוב לחום גבוה. אפייה מהירה מדי יוצרת שכבה עליונה יבשה, בעוד שהמרכז נשאר רך ולא נאפה. התוצאה – סדקים, קריסות וטקסטורה לא אחידה. הטווח המומלץ לאפיית עוגות גבינה הוא בין 140 ל-160 מעלות צלזיוס. רצוי גם להוסיף קערית מים רותחים לתחתית התנור, שתייצר לחות ותסייע באפייה רכה ואחידה. בשיטות מסוימות מקובל לאפות ב"בן מארי" – תבנית אפייה שמונחת בתוך תבנית רחבה יותר עם מים – אך גם קערה קטנה של מים תעשה את העבודה היטב.

לא כל גבינה מתאימה – ויש גבינות שמזיקות למרקם
לעיתים, מתוך רצון להכין גרסה "קלה" יותר, בוחרים בגבינות דלות שומן. אבל גבינות אלו מכילות יותר נוזלים ופחות שומן, והתוצאה היא תערובת פחות יציבה, עם סיכוי גבוה לנפילה או ספיגה של נוזלים לא רצויים בתהליך האפייה. לכן, ההמלצה היא לעבוד עם גבינות עשירות יותר – גבינת שמנת עם לפחות 25% שומן, מסקרפונה, או שילוב של גבינה לבנה איכותית עם שמנת חמוצה. השומן תורם למרקם יציב, טעם עמוק, ועוגה ששומרת על גובהה גם אחרי לילה במקרר.

הקירור חשוב כמו האפייה עצמה – לא ממהרים למקרר

אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור, יש נטייה להניח שהיא כבר "מוכנה". אבל דווקא עכשיו מתחילה שלב חשוב לא פחות – הקירור ההדרגתי. מעבר חד מתנור חם למקרר קר עלול לגרום לסדקים ואף לשבירת מרקם העוגה. השלב הנכון הוא: לכבות את התנור, להשאיר את דלתו פתוחה מעט, ולאפשר לעוגה להתקרר בתוכו במשך כ-45 דקות. לאחר מכן – להוציא את העוגה, לקרר בטמפרטורת החדר עוד שעה, ורק אז להעביר בעדינות למקרר כשהיא מכוסה.

תבנית איכותית – לא רק ליופי, אלא גם לאפייה אחידה
תבנית האפייה משפיעה באופן ישיר על פיזור החום. תבניות ישנות, דקות או כאלה שאינן אטומות היטב, עלולות לגרום להתחממות לא אחידה, או לדליפת נוזלים בזמן אפייה. תבנית קפיצית באיכות גבוהה, עם דפנות אחידות, תחתית שטוחה וציפוי נון-סטיק – תבטיח אפייה חלקה ושחרור קל של העוגה. שווה להשקיע – זו השקעה שמחזירה את עצמה עם כל עוגה.

לסיכום
עוגת גבינה לא חייבת להפחיד. אם מקפידים על הכללים הפשוטים – טמפרטורת מרכיבים, ערבוב נכון, חום תנור מאוזן, תבנית איכותית, וקירור הדרגתי – העוגה תצא לא רק יפה, אלא גם טעימה, יציבה ומרשימה.



המאמר נכתב על ידי מומחי האפייה של מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il


















ריקי ברוך

הצילו את הציפורניים שלכם הקיץ – הכירו את אמטריקס



דומה כי אחת הבעיות השכיחות בקרב רבים היא פטרת מהסוג שמאד קשה להרחיק גם בטיפולים כמו לייזר.
אחרי השרות הצבאי בסיני ולאורך תקופה מאד ארוכה, סבלתי מפטרת ציפורניים למרות שלא ויתרתי על כניסה למקלחת עם נעלי אצבע. 

בשורות טובות - ניתן לטפל בפטרת הציפורניים אם מתמידים בשימוש יומיומי בתכשירים מותאמים על ידי רופא עור או רוקח. חשוב להתייעץ עם רופא עור כדי לאבחן שאכן מדובר בפטרת ציפורניים ולהתאים את הטיפול הנכון.

את השפופרת שהגיעה להתנסות העברתי לידי בעלי והתחלתי לעקוב אחר ההתפתחות בתהליך ההחלמה!
מסתבר שאפשר לנצח את הפיטריות!
 


במדינה שטופת השמש שלנו, סנדלים פתוחים וציפורני רגליים מרוחות בלק צבעוני הפכו מזמן לסימן הכר של הקיץ הישראלי. חום, לחות, בריכות ציבוריות, פארקי מים, חדרי כושר – כל אלו הם גן עדן לפטרת ציפורניים ולסיוטים קטנים אך עקשניים במיוחד. בקיץ החשיפה בכפכפים ובסנדלים מגלה כל פגם קטן.

איך תזהו שזו פטריה? שינוי בצבע של חלק מהציפורן או כולה ללבן, צהוב או חום, שינוי במבנה הציפורן - גוף הציפורן "פריך", שברירי או מעובה. פטרת זה דבר מדבק וחשוב לשמור על היגיינה אישית כל הזמן כדי לנסות ולהימנע.

תכירו את אמטריקס, תכשיר שאושר על ידי משרד הבריאות, מציע פתרון אמיתי ונוח לבעיית פטרת ציפורניים. יעילותו ובטיחותו של אמטריקס הוכחו במחקרים קליניים. באמטריקס השיפור נראה לעין כבר לאחר שבוע בלבד ב- 76% מהמטופלים במחקר קליני, והוא זמין בבתי המרקחת, ללא צורך במרשם רופא.

אמטריקס הינו תכשיר בצורת תמיסה, נוח לשימוש ולכן קל להתמיד בטיפול גם אם מדובר במספר ציפורניים או במקרה קשה הדורשים טיפול ממושך.

למה דווקא עכשיו? כי טיפול נכון עכשיו יחסוך מבוכה וכאב בהמשך והגיע הזמן להראות רגליים נקיות, מטופחות ובריאות בקיץ הזה!

למי זה רלוונטי במיוחד?

· חיילים שכל הזמן עם נעליים צבאיות
· חובבי כושר שמכירים כל אריח בחדרי ההלבשה.
· מבוגרים מעל גיל 50 עם נטייה גבוהה להידבק בפטרת .
· סוכרתיים ומי שסובלים ממחלות כלי דם פריפריאליות.
· אנשים שחווים טראומה תכופה לציפורניים או פטרת כף הרגל (ספורטאים, חיילים).
· גברים – כן, הסטטיסטיקה לא משקרת, זה נפוץ יותר אצלכם.
· חובבי נעלי הספורט והנעליים הסגורות – שבקיץ פשוט לא נותנות לרגל לנשום.
· לקוחות שמגלים את הבשורה רק אחרי ביקור מביך במיוחד אצל הפדיקוריסטית.

מחיר לצרכן הינו 150.20 ₪
ניתן לרכוש בבתי מרקחת ורשתות פארמים ללא מרשם רופא ובקופות החולים בהנחה של 20-25 אחוז.

לפרטים ומידע נוסף על פטרת ציפורניים ועל אמטריקס















ריקי ברוך

יום ראשון, 18 במאי 2025

טורטיות ממולאות בטונה ואבוקדו, משקה לאסי, פשטידת דלעת ועוגת גבינה וביסקוויטים - מתכונים באדיבות חלי ממן לחג השבועות ולא רק





7 דברים שכדאי לדעת על יוגורט עיזים
מאת ניאורה אלרון מרטה, דיאטנית קלינית ראשית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא
.

לקראת חג השבועות חג הגבינות ומוצרי החלב, בעוד מרביתנו רגילים לחלב פרה ומוצריו הנפוצים בשוק הישראלי – תופס היוגורט עיזים פופולריות לא רק בזכות טעמו הייחודי, אלא גם בזכות יתרונותיו התזונתיים הרבים, הנובעים מהרכבו השונה של חלב העיזים. חלב העיזים שימש לתזונת האדם כבר בתקופות הקדומות ביותר, כפי שניתן ללמוד מציורי קיר שהשאיר אחריו. באזורינו, כבר בתקופת המקרא השתמשו בחלב עיזים למאכל בצורותיו השונות. אם אתם מחפשים אלטרנטיבה בריאה וטעימה ליוגורט רגיל, ניאורה מרטה – דיאטנית קלינית בחלי ממן- קבוצת תמיכה לאורח חיים בריא מציעה 7 סיבות טובות לשקול שילוב של יוגורט עיזים בתפריט:

1.חלב עיזים הוא מזון מקומי:
חלב עיזים שימש לתזונת האדם כבר בתקופות הקדומות ביותר, כפי שניתן ללמוד מציורי קיר קדומים. באזורינו, כבר בתקופת המקרא השתמשו בו למאכל בצורותיו השונות ולכן נחשב כמזון מקומי לעומת חלב פרה שייצורו בארץ בצורה מודרנית החל יחסית מאוחר יותר רק בסוף המאה ה 19.

2. בוסט של ויטמינים וחיזוק למערכת החיסון:
חלב עיזים עשיר ברכיבי מזון חיוניים התומכים במערכת החיסון. הוא מכיל ריכוזים גבוהים יותר של ויטמין D, ויטמין B3 וויטמין B5 בהשוואה לחלב פרה. יתרה מכך, גביע יוגורט עיזים (200 מ"ל) מספק כ-30% מהצריכה היומית המומלצת של חומצת האמינו טריפטופאן. חומצה אמינית זו הופכת בגוף לסרוטנין, מוליך עצבי חשוב הידוע ביכולתו לשפר את מצב הרוח.

3. מקור מצוין לסידן לבריאות העצמות:
יוגורט עיזים הוא דרך נהדרת לצרוך סידן, מינרל חיוני לשמירה על בריאות, חוזק וצפיפות העצמות. גביע של 200 מ"ל מספק כ-20% מהתצרוכת היומית המומלצת של סידן (1000 מ"ג). מחקרים אף מצביעים על קשר בין צריכה מספקת של סידן להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ולהגנה מפני סוגי סרטן מסוימים, כמו סרטן המעי הגס וסרטן השד.

4. תומך בתהליך ההרזיה:
שילוב מספק של סידן בתפריט היומי לאורך זמן עשוי לשפר את קצב ניצול השומן בגוף ולהפוך אותו לאנרגיה, תהליך המכונה "שרפת שומנים". כתוצאה מכך, עולה קצב חילוף החומרים, דבר שיכול לעודד את תהליך ההרזיה.

5. קל יותר לעיכול ומרגיע את מערכת העיכול:
ארגון הבריאות העולמי מציין כי עבור חלק מהאנשים, מוצרי חלב עיזים קלים יותר לעיכול בהשוואה למוצרי חלב פרה. חלב עיזים נחשב קרוב יותר בהרכבו התזונתי לחלב אם, וברפואה האלטרנטיבית מייחסים לו תכונות המסייעות בריפוי פצעים בחלל הפה (אפטות).

6. אפשרות דלת שומן זמינה:
חששות לגבי תכולת השומן הגבוהה במוצרי חלב צאן מוכרים, אך כיום ניתן למצוא בקלות יוגורט וגבינות עיזים עם תכולת שומן נמוכה יחסית של 3%-5% ברשתות השיווק הגדולות. כך, תוכלו ליהנות מיתרונותיו התזונתיים של יוגורט עיזים ולשלב אותו בתפריט היומי שלכם מבלי לחרוג ממגבלות השומן הרצויות.

7. שימוש קולינרי מגוון:
יוגורט מחלב עיזים משתלב היטב במתכונים כתחליף ליוגורט רגיל. הוא מצוין כבסיס למטבל כאשר מערבבים אותו עם עשבי תיבול טריים ותבלינים אהובים. בנוסף, הוא יכול לשמש כמרכיב מרענן וקליל במיוחד במרקי יוגורט קייציים. ויכול להחליף יוגורט רגיל במאפים או פשטידות.

השילוב של יוגורט עיזים מאפשר גיוון טעים ובריא לתזונה. החל מהיותו מקור נהדר לערכים תזונתיים חשובים כמו סידן וויטמינים, ועד היותו בסיס קולינרי רב-תכליתי למתכונים שונים, וניתן לשלב אותו בקלות בתפריט היומי. הזמינות הגבוהה שלו מאפשרת היום בקלות ליהנות מכל היתרונות שהוא מציע.


לפניכם מספר מתכונים 
באדיבות : חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא


טורטיות ממולאות בטונה ואבוקדו 
מצרכים:
2 טורטיות (120 קק"ל כל אחת)
מילוי:
קופסת טונה במים
חצי אבוקדו קטן + ירקות לפי בחירה (חסה, בצל ירוק, גמבה וכד')

אופן ההכנה:
מועכים את האבוקדו עם מעט לימון ומורחים על הטורטייה.
מסננים את הטונה מהמים, מפוררים ומפזרים על גבי הטורטייה.
מוסיפים ירקות טריים חתוכים דק לרצועות : חסה, גמבה, בצל ירוק, לימון כבוש.
מגלגלים את הטורטייה לגליל כמו סיגר , מהדקים וחותכים לשני חצאים שווים.
ניתן לאכול קר או לצלות קלות על מחבת טפלון.


משקה לאסי מרענן

מרכיבים:
· גביע יוגורט 1.5% טבעי
· כמה טיפות מי ורדים
· מעט קינמון
· כפית סילאן או שקית ממתיק
· כף קוקוס טחון או שקדים טחונים
אופן הכנה:
מערבבים את המצרכים מוזגים לספל ושותים.




פשטידת דלעת וקישואים
4 מנות • תבנית מלבנית בגודל בינוני - כ 22×31- ס"מ
מצרכים:
2 כוסות קוביות דלעת
1 גביע קוטג' 5%
1 גביע יוגורט 3%
100 גרם גבינה בולגרית 5%
2 ביצים
2 1/2 כפות קמח
מלח מעט, כי הגבינה הבולגרית מלוחה , פלפל שחור
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 קישוא או זוקיני, מגורר ומסונן מנוזלים
תרסיס שמן
1 פלפל אדום, פרוס לטבעות דקות

אופן ההכנה: 
 מחממים תנור ל 200 מעלות
שמים את קוביות הדלעת בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10- דקות עד
שקוביות הדלעת מתרככות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
מערבבים בקערה את הקוטג', היוגורט, הגבינה הבולגרית, הביצים, הקמח והתבלינים.
בעזרת מזלג מועכים את קוביות הדלעת.
מוסיפים לקערה את הדלעת והקישוא ומערבבים היטב.
מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומעבירים אליה את הבלילה. מפזרים מעל פרוסות פלפל
אדום.
אופים את הפשטידה כ-45 דקות, עד שהיא מתייצבת ומשחימה.





עוגת גבינה וביסקוויטים

מצרכים:
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5%
3 כפות סוכר
חבילת פתי בר שוקולד (24 ביסקוויטים)
2 כוסות חלב

אופן ההכנה:

מערבבים את אבקת הפודינג עם 2 כוסות חלב ושמים בצד לכמה דקות עד שנהיה סמיך.
מוסיפים את הגבינה והסוכר ומערבבים היטב. (מי שאוהב מאוד מתוק ניתן להוסיף ממתיק מלאכותי). ניתן להוסיף תמצית וניל.
בצלחת עם חלב טובלים את הביסקוויטים ומסדרים אותם בתבנית. שופכים על הביסקוויטים חצי מכמות הגבינה, מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה את כמות הגבינה הנותרת.
שמים במקרר לפחות לשלוש שעות.
לחילופין , ניתן להגיש כמנות בכוס אישית: מפוררים את הביסקוויטים ומניחים בשכבות למטה ולמעלה ובאמצע את התערובת.
לחלק ל12 מנות – כל מנה = תחליף לארוחת הבוקר




חלי ממן












ריקי ברוך