מאז שאני מכירה את עצמי, פירות הן אהבה. הזכות לגדול במושב ולקחת חלק בקטיף אפרסקים, תפוחים או בציר ענבים, הפכו להיות דרך התנהלות שלי בכל שקשור לתזונה נכונה. אלא, שהחיסרון הגדול נעוץ בעובדה שהפירות שלנו הם עונתיים ולא ניתן להנות מהם כל ימות השנה.
אני אוהבת תותים בשיא הקיץ וענבים ואבטיח בשיא החורף ולכן משתמשת בפירות הקפואים של "סחוט" ומשלבת אותם בשייקים ובמנות יוגורט מזינות עם ציה ופישתן, ג'ינג'ר וספירולינה ובמאפינס לנכדים.
הפירות הקפואים של סחוט מגיעים מחקלאות שלנו בישראל וחלקם מייבוא מאמריקה. ההקפדה של סחוט היא על מגדלים ומפעלים בעלי תקן בינלאומי המבטיח את איכות ובטיחות הפירות.כל הפירות נארזים במפעל בצורה סטרילית ותחת פיקוח קפדני ומועברים מיידית להקפאה מתאימה השומרת על הערך התזונתי הגבוה שלהם.*חשוב לי לציין בכל שקשור למותג סחוט - לעיתים אנשים מתבלבלים וחושבים שבפירות קפואים ישנם חומרים נוספים, אך האמת היא שפירות קפואים הם מהמאכלים הבריאים ביותר הנמצאים באזור המקפיא.
אז למה כדאי גם לכם להצטייד היום, וכל השנה בפירות קפואים:
הם בשלים בצורה אופטימלית
רוב הפירות הקפואים נכנסים להקפאה זמן קצר לאחר שנקטפו לאחר שהספיקו להבשיל במלואם, מה שאומר שהם מלאים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, ותהליך ההקפאה "נועל" בתוכן את חומרי ההזנה שלהם. בניגוד לחלק גדול מהתוצרת הטרייה בסופרמרקט שעובר מסלול ארוך כדי להגיע למדפים.
הם מזינים אפילו יותר מאשר פירות טריים
התוצרת הקפואה נמצאה עשירה ברכיבים תזונתיים. עובדה הנתמכת על ידי שני מחקרים עצמאיים חדשים. מדענים ממחקר המזון של Leatherhead ומאוניברסיטת צ'סטר, ביצעו 40 בדיקות למדידת רמות הערכים התזונתיים בתוצרת שישבה במקרר במשך שלושה ימים, בהשוואה למקבילתה הקפואה. הם מצאו רכיבים תזונתיים מועילים יותר בסך הכל בדגימות הקפואות, בכל תוצרת מברוקולי ועד לאוכמניות.
הם נטולי תוספים
מכיוון שהקפאה משמרת מזון, אין צורך בתוספים לא רצויים ( מלח או סוכר או כל חומר אחר) בשקיות של פירות קפואים. תוצרת "נקייה" היא הנורמה בסחוט, כך שקל מאוד למצוא פירות עם רשימות של רכיבים במילה יחידה - פשוט הפירות עצמם. כדי להיות בטוחים, תמיד בדקו את המרכיבים. הפירות שלנו נארזים ללא שום תוספת מעבר לפרי עצמו. 100% פרי טבעי.
הם קיצורי דרך סופר בריאים
אם אתם חובבי פירות טריים, הרי שאחד הדברים הנוחים בלשמור על אפשרויות קפואות בהישג יד הוא שהם לא דורשים שטיפה, קילוף או חיתוך. ועבור רבים תועלת זאת היא הסיבה היחידה שהפירות מסתיימים בצלחתם. מכיוון שתוצרת קפואה הינה נקייה מראש, היא יכולה לחסוך לנו המון זמן, לאפשר לנו להכין מנות בריאות בבית במקום לצאת לאכול בחוץ .
הם מגוונים
ניתן לשמור במקפיא ספקטרום של פירות קפואים ולהשתמש בהם במגוון דרכים. ספקטרום רחב זה מאפשר לנו ליהנות ממגוון נוטריאנטים (ויטמינים ומינרלים) שונים ורבים שגופינו זקוק להם.
איך לשלב פירות קפואים בתזונה שלנו
כיוון שפירות קפואים נשמרים לאורך זמן במקפיא, כדאי לשמור מגוון רחב שלהם לשימושים שונים ומגוונים. בנוסף להוספת פירות קפואים לשייקים שלכם ולקעריות סמוג'י תוכלו להפשיר אותם ולהשתמש בהם כקישוט לדייסות למיניהן לדוגמא דייסת שיבולת שועל. בנוסף תוכלו להכין ריבה מפרי שאינו בעונה או שאינו גדל בארץ ותוכלו ליהנות מגלידה טבעית של פירות קפואים על בסיס פרי סחוט, מיצים טבעיים, יוגורט, חלב, תחליפי חלב או שמנת.
תוכלו להשתמש בפירות הקפואים גם להכנה של עוגת פירות ואפילו בתבשילים כמו חמין ואחרים.מצורף להלן מתכון למאפינס בו תוכלו לשלב כל פרי שמתאים לכם: אוכמניות, פירות יער, חמוציות, תות שדה ועוד.
מנות קרות כמו שייק פירות, קערת סמודי או גלידות טבעיות וגם חמות כמו דייסות הן דרך נהדרת לשלב מרכיבים נוספים בעלי ערך תזונתי גבוה כמו קקאו, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, חמאת שקדים או בוטנים טבעית וגם ספירולינה, מורינגה, מאצ'ה ועוד.
אני מכינה קרטיבים טעימים ובריאים למבוגרים ולילדים מפירות קפואים עם בסיסים שונים כמו חלב, תחליפי חלב, מיצים טבעיים, קרם קוקוס ועוד. חלק מתהליך ההכנה יכול להוות פעילות משפחתית חווייתית שמסתכמת בקרטיב טבעי ובריא. אצלי הנכדים הם חלק מהחוויה.
רעיון טוב נוסף לצריכה של פירות קפואים הוא כנשנוש או ארוחת ביניים פשוט כפי שהם.
בנוסף, תוכלו לשדרג את השייקים והמנות שלכם עם תוספות סופרפוד כמו מנקאי, ירק קטן עם ערכים תזונתיים גבוהים כמו חלבון מלא, ברזל ו-B12, שמשתלב נהדר בשייקים ובמנות בריאות.
מאפינס חמוציות ופקאן
תבנית שקעים מרופדת בניר
לחמם תנור 180 מעלות
רכיבים
2 ושליש כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתיה
2 ביצים
גרדת תפוז
1 כפית וניל
½ כוס מיץ תפוזים
¼ כוס דבש
2 כפות שמן או חמאה מומסת
1 כוס חמוציות קפואות של סחוט (או כל פרי אחר)
חצי כוס פקאן שבור
ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים בקערה את הביצים, הוניל, השמן, הדבש, גרדת ומיץ התפוז. מוסיפים את הסודה לשתיה לקערת הנוזלים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף תוך שימוש בכף עץ מערבבים לבלילה את שני שליש מכוס החמוציות והפקאנים השבורים .
מחלקים את הכמות לתבנית שקעים מרופדת בעטרות ניר.
מפזרים מעל מעט חמוציות ואופים 25 דקות בחום 175 מעלות. מצננים ומגישים וחוגגים.
אופציה להגיש חם עם כדור גלידה. מארזי WonderfoodBox הורכבו מבחירה מדוייקת של מוצרים להכנה קלה של מתכוני שייקים וסמודי בולס טעימים ובריאים שנותנים boost של אנרגיה לגוף ומרימים את האווירה.
זו קופסא גדולה וחלומית שכיף לחלוק אותה ולהכין מתכוני סופרפוד מעולים כל פעם מחדש, עם השותפים, המשפחה, הילדים וכל מי שבא לבקר.
הפלא בהן הוא שיש מגוון שילובים שישדרגו את המטבח בבית ויחסכו זמן יקר ליולדת האלופה, הקולגות במשרד, מתנת יום הולדת מקורית, ההורים שחוגגים, הילדים שהתגייסו וכל מי שפשוט בא לכם לפנק.
"סחוט" - להזמנות משלוח עד הבית לחצו כאן. להצעות ומתכונים להכנת שייקים לחצו כאן
ריקי ברוך