יום ראשון, 23 באוקטובר 2016

עוגת מוסקה כל השלבים.
























את יצירת המופת הזו רקחתי בדמיוני בתקופת הטיול הארוך של בעלי ובני בויטאנם. בכל פעם ששלחו תצלום מנה ממסעדה, הבנתי יותר ויותר שאני צריכה להזכיר להם בשובם מה מהכל הכי הכי טעים... 
אלא שיומיים לפני שובם (זה יקרה בשמחת תורה...) כבר שמעתי בקולו "ים של געגועים" כשבקש רשימת תבשילים של אמא והכניס אותי למטבח להכין את הכל באהבה. 





אני מביאה כאן את עוגת המוסקה בתמונות כפי שהוכנה שלב אחר שלב.  את הממולאים: תפוחי אדמה, פלפלים ועוף אעלה בקרוב או שכבר עלו כאן ברשומות אחרות. 












המרכיבים:

תבנית רחבה מאורכת
פרוסות משני חצילים גדולים קלויים משני הצדדים במעט ספריי שמן
3 בצלים מושחמים במעט שמן זית
450 גרם בשר טחון טרי מתובל עם פטרוזיליה פפריקה מתוקה, פלפל גרוס, תבלין מטחנה מלח עם עשבי תיבול 

רוטב עגבניות מבושל:
קוביות בצל וגמבה מטוגנים קלות
2 שיני שום קצוץ
5 עגבניות בשלות קצוצות
פלפל גרוס, מלח
כף רסק עגבניות
לבשל על אש קטנה עד למקבל מרקם ריבה .










הכנת המרכיבים והרכבת המוסקה 

מזהיבים 3 בצלים גדולים במעט שמן זית


מטגנים את הבשר הטחון 


מכבים להבה מוסיפים את הבצל ומערבבים


בתחתית תבנית אובלית מניחים את החצילים 
 


מוסיפים את כל מנת הבשר הטחון



מכסים בשכבת רוטב עגבניות מבושל מראש

מכסים עם החצילים 


מכניסים לאפיה של חצי שעה על חום 220 מעלות



שלב שני 
טורפים ביצה עם מעט פטרוזילה קצוצה ותבלינים 

מוציאים מהתנור מוסיפים שכבה נוספת של רוטב עגבניות

 מכסים בביצה טרופה ומכניסים לתנור להמשך אפיה 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה