יום רביעי, 12 באוקטובר 2016

מאפינס שלושה שוקולדים








הילדים שלי לא מוותרים על המאפינס הנימוחים האלו ולא משנה כמה גבוהה תהיה התדירות שאני אופה מהם. אחרי הכל הכנתם מהירה, קלה ואינה דורשת אפילו את השימוש במקסר. ועוד הפתעה - כל המנה מכילה ביצה אחת בלבד. אצלי נוצרו 14 מאפינס גדולים.
















המרכיבים
100 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן
2.5 כוסות קמח תופחה מנופה
חצי כוס קקאו מנופה
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
ביצה טרופה קלות
כוס ושליש מיץ תפוזים 
3/4 כוס שוקולד לבן קצוץ
100 גרם שוקולד מעורב חלב ומריר קצוץ (או טבעות שוקולד מריר לאפיה או שוקולד צ'יפס.)


ההכנה: 
מחממים תנור לחום 200 מעלות
מערבבים עם מטרפה את כל החומרים יחד
את השוקולדים מוסיפים אחרונים ומערבבים היטיב.
מעבירים לתבנית שקעים משומנת או מרופדת במנזטים. אני ממליצה מאד. 
יוצקים את התערובת לתוך השקעים או למנזטים שבשקעים.

אופים 25 דקות בחום 180 מעלות 
מוציאים מהתנור ואחרי 5 דקות מעבירים לצינון על גבי רשת.


























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה