יום שבת, 14 בינואר 2017

רולדות שמרים בשוקולד שמנת







מה? 
אין עוגת שמרים?
איזה אכזבה... 😞


כך סיכם החתן שלי את ארוחת ליל שישי כאשר נוכח לדעת שלא אפיתי עוגת שמרים לשבת.
אלא שאני לא השלמתי עם גודל האכזבה ולמחרת בבקר אחרי אימון בקר צובר אנרגיה
וקפה מושלם ברביבה וסיליה נכנסתי למטבח. 

הכנתי בצק. בשלתי מלית שוקולד ושמנת, התפחתי לפחות שעה וחצי וגלגלתי שתי רולדות נהדרות.
את האחת הם הגיעו לאסוף לקראת צאת השבת ואת השניה השארתי לנו.


















הבצק
3.5 כוסות קמח לבן
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
כף גדושה שמרים יבשים
1 ביצה בטמפ' החדר
100 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
כוס מים פושרים

ללוש הכל 10 דקות לפחות.
להתיז ספרי שמן ולהתפיח בכיסוי מגבת.

המלית:
לחמם 250 מ"ל-קופסא שמנת 15% לבישול עם 200 גרם שוקולד מריר 
לערבב ולצנן. (הכנסתי לפריזר לרבע שעה)

סירופ
שליש כוס מים
רבע כוס סוכר
טיפות לימון
לבשל את הסוכר והמים עד לרתיחה.
להוסיף מספר טיפות לימון ולבשל 2-3 דקות נוספות 












ההכנה
לחלק את הבצק לארבעה רבעים
לרדד ולמרוח שוקולד בכמות נדיבה
ליצור צמה מכל שני גלילים
לשמן תבנית מוארכת בספריי שמ ולהכניס להתפחה שניה
לאפות בחום 170 מעלות ולשפות סירופ סוכר חם
להחזיר לתנור לחום נמוך לעוד 6-5 דקות 
לשמור בכלי סגור אפשר גם במקרר. 
















ריקי ברוך









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה