לקראת ט"ו בשבט אני מנסה להיות יותר יצירתית ומקורית ובו זמנית לשלב מתכונים קלים ומהירי הכנה. אפיית מאפינס היא דרך מצויינת להכין בפרק זמן קצר קינוח חגיגי ולהגיש במפגשי התה של החורף או לשולחן הסדר של ט"ו בשבט.
לקראת ט"ו בשבט מציעה חברת "תבואות" מגוון פירות יבשים ואגוזים
אורגניים, בהם: תאנים, משמשים, צימוקים, חמוציות ואגוזי קשיו. יתרונם הגדול של הפירות האורגניים שהם גדלים ללא שימוש בדשנים כימיים
ובחומרי הדברה, והם ללא תוספת גופרית וללא חומרים משמרים. תהליך הייבוש של
הפירות הינו טבעי בשמש. את המישמש האורגני של תבואות שלהגיע לטעימה שלבתי במתכון הנפלא שליפניכם.
אגוזים ושקדים עשירים בחלבון ומונעים נפילת סוכר ולכן מומלץ לאכול את הפירות היבשים במשולב.מה גם שהם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות המסייעות להורדת הכולסטרול ולמניעת מחלות לב
וכלי דם. השילוב של חלבונים מאגוזים ושקדים יחד עם הסוכר והמינרלים מהפירות היבשים
מסייעים לתפקוד המערכת העצבית (ליצירת סרוטונין - מוליך עצבי מרגיע), ובכך עוזרים
להפגת מתחים, למניעת הפרעות שינה, לריכוז, לשיפור התפקוד המיני ועוד...
מאפינס מישמש מיובש בציפוי שיבולת שועל ופקאן
המרכיבים למאפינס
חצי כוס אינסטנט שיבולת שועל-קוואקר
ביצה
3/4 כוס חלב
תמצית וניל
¼ כוס סירופ מייפל
¼ שמן
¾ כוס (100 גרם) קמח
קורט מלח
½ כפית קינמון
¼ כפית ג'ינג'ר טחון
2 כפיות סודה לשתייה
חצי כוס משמשים מיובשים קצוצים דק
ציפוי
2 כפות אינסטנט קוואקר
3 כפות אגוזי פקאן קצוצים
¼ כפית קינמון
ההכנה
מחממים תנור ומשמנים תבנית שקעים (ניתן
לרפד במנז'טים)
מערבלים את שיבולת השועל, הביצה, החלב,
תמצית וניל, סירופ המייפל והשמן.
בקערה נוספת מערבבים את המרכיבים היבשים - קמח, מלח,
קינמון, ג'ינג'ר וסודה לשתייה
מאחדים את התערובות ומוסיפים את המשמשים קצוצים.
מעבירים בעזרת מצקת אל תבנית
השקעים ומשאירים שליש עומק לתערובת הציפוי
מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים את
התערובת על מאפינס.
אופים בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות.
את הפירות האורגניים של תבואות ניתן להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע
ברחבי הארץ.
מחירים: תאנים: 19.90 ₪ (לאריזה של 250
גרם)
צימוקים: 17.90 ₪ (250 גרם)
משמשים: 19.90 ₪ 250 גרם).
חמוציות - 24.90 ₪ (לאריזה של 170 גרם).
אגוזי קשיו:
24.90 ₪ (150 גרם).
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה