יום שישי, 27 בינואר 2017

עלי פילו במילוי טחינה קרוקנט-לוז ואגוזים









"ממלכת החלבה" המפעילה את חנויות הקונספט המיוחדות בשווקים מחנה יהודה, שרונה מרקט, שוק הכרמל ושוק צפון מציעה טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים וחלבה עם פקאן סיני.










טחינה עם אגוזי לוז מקורמלים עשויה מטחינה גולמית 85% המיוצרת משומשום טהור הנטחן באבני ריחיים בשיטה מסורתית, משולבת בשברי אגוזי לוז מקורמלים המקנים לטחינה מרקם יחידי ומידת מה של מתיקות. חלבה עם פקאן סיני עשויה מטחינה גולמית (60%) משולבת עם אגוזי פקאן סיני גרוסים וסוכר.
שני המטעמים נהדרים נהדרים כמות שהם או מעולים לאפיה, למרוח על הלחם ולקינוחים.
אני משלבת אותם בעוגיות טחינה, רולדת שמרים, מוס חלבה עם פקאן על בסיס שמנת מתוקה, "כדור אנרגיה" המשלב תמרים וטחינה עם אגוזים, חמאת בוטנים וקוקוס, עוגת בראוניז שוקולד משולבת בטחינה עם אגוזים וסילאן, גלידה עם חלבת פקאן המפוררת, סהרונים ממולאות בחלבה ואגוזים, עוגת גזר עם טחינת אגוזים ותמרים.

הפעם בחרתי להציע מתכון קל הכנה וטעים מעולה להגשה בשולחן סדר ט"ו בשבט או כקינוח נפלא לכל ארוחה או אירוח. !!! מזהירה מהתמכרות... 












מעדן עלי פילו במילוי טחינה ואגוזים


המרכיבים
4 דפי פילו גדולים
½ כוס טחינה-קרוקנט לוז  של ממלת החלבה
4 כפות סוכר
כוס אגוזים גרוסים גס
ציפוי אפשר לזלף בעת ההגשה: טחינה או דבש


ההכנה
מניחים  4 דפי פילו אחד על השני.
חותכים אותם לשניים.
מורחים טחינה בעזרת מברשת.
מפזרים 2 כפות סוכר ואגוזים
מגלגלים ומהדקים
חותכים למנות וחוזרים על התהליך גם בחצי השני (לא מרחתי חמאה מומסת בין העלים)
מניחים  את המנות בתבנית על גבי ניר אפייה
אופים בתנור שחומם מראש עד 40 דקות

אפשר להגיש חם וקר וניתן לזלף מעל בעת ההגשה טחינה –קרוקנט לוז או דבש. 







טחינה עם אגוזי לוז: 35 ₪ לאריזה של 500 גרם. 
חלבה עם פקאן נמכרת בחנויות "ממלכת החלבה" לפי משקל או במארזים מוכנים. מחיר: 99 ₪ לק"ג.
כשרות – בד"ץ העדה החרדית ירושלים. להשיג בחנויות "ממלכת החלבה": בשוק מחנה יהודה, בשרונה מרקט, בשוק הכרמל ובשוק צפון (רמת החייל בתל אביב).






ריקי ברוך 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה