יום חמישי, 26 בינואר 2017

לחם בירה ובצל מטוגן





גם אם זה דורש עוד פעולה אחת קטנה עדיין לא תמיד מתחשק לי לנפות את הקמחים לפני השימוש באפייה. השבוע הגיע להתנסות קמח לחם חדש. טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' מחיפה, משיקה לכבוד ט"ו בשבט 'קמח לחם ללא צורך בניפוי'. הקמח ללא צורך בניפוי נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים.


'קמח לחם ללא צורך בניפוי' הוא הראשון בסדרת קמחים ללא צורך בניפוי שמשיקה הטחנה בימים אלה ותשווק בחנויות בזמן הקרוב. הסדרה כוללת: קמח לחם, קמח לחם מלא 100%, קמח כוסמין מלא 100%% בטחינה דקה וקמח חיטה לבן בהיר.
האריזה המבוקרת של הקמחים, מונעת איבוד של חלק מהקמח ושל חלקי הגרעין המלא העשירים בסובין ובערכים תזונתיים, אשר אינם עוברים בתהליך הניפוי בנפה רגילה.









מרכיבים
1 כף שמן זית
1/2 כוס בצל קצוץ דק צהוב
1/4 כפית פלפל שחור טרי
1 שן שום, טחון
3 כוסות קמח 'קמח לחם ללא צורך בניפוי של הטחנות הגדולות
סוכר 3 כפות
2 כפיות אבקת אפייה
מלח 1 כפית
1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
בקבוק בירה לבנה (330 מ"ל)
ספריי שמן
2 כפות חמאה מומסת










ההכנה
משחימים את הבצל במחבת עם כף שמן זית הפלפל והשום.
מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח בקערה גדולה.
יוצרים בור במרכז הקערה ומוסיפים את תערובת הבצל המטוגן, את הגבינה והבירה וממשיכים לערבב.
משמנים תבנית מאורכת בספריי שמן מזליפים 1על הבלילה כף חמאה מומסת.
אופים בחום של 180מעלות במשך 35 דקות.
מוציאים ומטפטפים כף חמאה מומסת נוספת מעל הכיכר
אופים 25 דקות נוספות או עד לקבלת גוון כהה
מצננים על גבי רשת.











'קמח לחם' הוא פיתוח מיוחד של 'הטחנות הגדולות של א"י' המיוצר מקמח לבן מועשר בלתת שעורה ובגלוטן התורמים לקבלת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הקמח מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים וכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה. לכבוד ט"ו בשבט, חג האילנות, מומלץ להכין בעזרת קמח לחם לחמים נהדרים ומאפים המשלבים פירות יבשים ואגוזים.





ריקי ברוך









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה