יום שלישי, 21 במרץ 2017

מאפינס קמח תירס




קמח תירס הוא חומר גלם שעשוי להחליף את הקמחים הלא כשרים לפסח כי ניתן לאפות ולהכין ממנו מתכונים כשרים. לחמים, מאפינס, ממליגה, עוגיות, פנקייקים, פשטידות ועוד. 
השבוע ניסיתי את מתכון המאפינס, וכשקמתי בבקר ושאלתי היכן המאפינס הבן שלי ענה שהוא ארז את הכל כדי לקחת לחברה לעבודה... 
אהבתי!






אין כמו מאפה של בית ואת המאפינס מקמח תירס תכינו בקלות גם בחג כי קמח התירס כשר לפסח.

מאפינס קמח תירס

המרכיבים:
שני שלי כוס סוכר
1 כפית מלח
רבע כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
מיכל יוגורט לבן 150 מ"ל
כוס  קמח לבן
1 כף אבקת אפייה
כוס קמח תירס
שליש כוס חלב סויה או שמנת מתוקה










ההכנה
לערבב בקערה גדולה סוכר, מלח, תמצית וניל, ושמן עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים את  היוגורט וממשיכים לערבב..
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה וקמח תירס.
מאחדים בהדרגה תוך ערבוב את שתי התערובות תוך הוספת היוגורט והחלב לסירוגין עד לקבלת תערובת אחידה.
מרססים את תבנית השקעים בספרי שמן קנולה או מרפדים במנז'טים ומרססים ספרי שמן בכל מנזט לפני שממלאים אותו לא יותר משני שליש. (במקרה הנוכחי חסרו לי מנזטים ורססתי בספרי שמן עשה את העבודה באופן מושלם כך שהן נחלצו בקלות משקעי התבנית לאחר האפיה) 

אופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב. מגישים חם.









לקראת הפסח מציעה חברת "תומר" מבחר מוצרים כשרים לחג ביניהם:
קמח תירס (פולנטה) להכנה מהירה, גפילטע פיש,פלפלים מוחמצים, סדרת תרסיסי שמן-שמן קנולה, שמן זית ושמן חמניות ולפתני פירות. במתכון שלכאן השתמשתי בקמח תירס ותרסיס השמן קנולה מבית תומר. 
 
  








ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה